NBA | "Μπορούν να σταθούν στο NBA Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός"

Την άποψη ότι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός είναι από τις λίγες ευρωπαϊκές ομάδες που μπορούν να σταθούν στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου εξέφρασε ο Τζορτζ Καρλ, ο οποίος μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι είναι θετικός στο ενδεχόμενο να κοουτσάρει ομάδα της Ευρώπης.

Ο τεχνικός των Νάγκετς είχε καθίσει στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης για δύο σεζόν (1989-1990, 1991-1992), ωστόσο ο θάνατος του Φερνάντο

Μαρτίν του στοίχισε τόσο πολύ, που ουσιαστικά τον ανάγκασε να εγκαταλείψει τη "βασίλισσα" για να γυρίσει στην Αμερική. Ωστόσο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην "Marca", τόνισε ότι θα του άρεσε να πάρει στα χέρια του το τιμόνι μιας ευρωπαϊκής ομάδας, αλλά και να προπονήσει τον γιο του.

"Πέρασα δυο πολύ όμορφα χρόνια, αν και ο θάνατος του Μαρτίν με στιγμάτισε. Κερδίζαμε. Ναι, μπορώ να πω ότι οι αναμνήσεις μου είναι πολύ όμορφες. Για να είμαι ειλικρινής, έχω μιλήσει με κάποιους ανθρώπους για το ενδεχόμενο να δουλέψω και πάλι στην Ευρώπη. Το έχω κάνει και με τον γιο μου. Το πλάνο μας είναι να προπονήσουμε κάποια μέρα μαζί. Και η Ευρώπη είναι ένα μέρος στο οποίο μπορούμε να το πραγματοποιήσουμε. Τα χρήματα δεν είναι πάντα ο λόγος για τον οποίο κάνεις κάτι στην ζωή. Για μένα το σημαντικό είναι να βρω ένα μέρος για να κάνω καλά την δουλειά μου και να διεκδικήσω πρωταθλήματα. Να έχει η ομάδα καλούς παίκτες. Αν το βρω αυτό, τότε τα χρήματα δεν θα είναι τόσο σημαντικός παράγοντας", δήλωσε αρχικά ο 62χρονος κόουτς, ο οποίος, όπως και ο γιος του, Κόμπι, έχει βγει νικητής στη "μάχη" με τον καρκίνο.

Όσον αφορά την οικονομική κρίση, ο Καρλ είπε: "Είναι γεγονός ότι η κρίση στην Ευρώπη είναι άσχημη. Κι αυτό έχει επηρεάσει χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιταλία. Η Ισπανία, όμως, έχει το καλύτερο μπάσκετ στην ήπειρο. Ελπίζω ότι η κυβέρνηση και οι ομάδες θα βρουν έναν τρόπο για να διατηρήσουν το επίπεδο ψηλά".

Σε ερώτηση για ενδεχόμενη "ένωση" του NBA και της Ευρώπης, υποστήριξε: "Μιλάμε συνεχώς για την επέκταση της λίγκας στην ευρωπαϊκή αγορά. Δεν ξέρω πως θα μπορούσε να οργανωθεί κάτι τέτοιο. Είμαι σίγουρα υπέρ αυτής της προοπτικής. Παρόλα αυτά, δεν το βλέπω πολύ πιθανό να συμβεί".

Τέλος, ο κορυφαίος προπονητής για φέτος στον μαγικό κόσμο, εξέφρασε τη γνώμη του σχετικά με το ποιες ομάδες της Ευρώπης είναι ικανές να σταθούν στο NBA: "Υπάρχουν στην Ευρώπη μερικές καλές ομάδες, που θα μπορούσαν να σταθούν στο πρωτάθλημά μας. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ. Μου αρέσει επίσης και η Σιένα".

Keywords
Τυχαία Θέματα