NBA | Αποφασίζει ο Όντεν

Πλησιάζει η στιγμή που θα μάθουμε το νέο σταθμό στην καριέρα του Γκρεγκ Όντεν, η οποία διακόπηκε άδοξα πριν από τριάμισι χρόνια, καθώς μέχρι τη Δευτέρα (29/7) ο δυναμικός "ψηλός" θα έχει πάρει την τελική του απόφαση.

Στα 25 του χρόνια ο Γκρεγκ Όντεν προσπαθεί να κάνει ένα νέο ξεκίνημα σε μία καριέρα που περιλαμβάνει συνολικά 82 αγώνες σε δύο σεζόν, με το τελευταίο από αυτά να χρονολογείται στις 5 Δεκεμβρίου του 2009, πριν

από σχεδόν τέσσερα χρόνια. Που θα κάνει αυτή τη νέα αρχή; Αυτό θα το μάθουμε τις επόμενες ώρες, καθώς δεν θα αργήσει να ανακοινώσει την επιλογή του.

Οι υποψήφιες ομάδες είναι έξι. Τον Αμερικανό σέντερ τον διεκδικούν οι Χιτ, Χόρνετς, Κινγκς, Μάβερικς, Χοκς και Σπερς, και ο ίδιος ελπίζει να πάρει τη σωστή απόφαση, ώστε να μπορέσει να παίξει το μπάσκετ που διέβλεπαν οι Μπλέιζερς, όταν τον επέλεγαν στο νούμερο 1 του ντραφτ πριν από 6 χρόνια (2007).

"Εξετάζουμε όλα τα σενάρια. Σίγουρα η πίεση θα είναι λιγότερη αν διαλέξει να πάει σε μια ομάδα που χτίζεται. Παράλληλα, στην απόφασή του θα παίξει ρόλο και το ιατρικό επιτελείο που διαθέτει ο κάθε οργανισμός. Πιθανότατα, μια ομάδα που ξέρει να κερδίζει θα ήταν καλή επιλογή για εκείνον", δήλωσε αρχικά ο ατζέντης του εξαιρετικά άτυχου πλην ταλαντούχου άσου, Μπίλι Ντάφι.

"Σωματικά είναι σε τρομερό επίπεδο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι με αυτό που βλέπουμε. Πάντως, η υγεία του και η προσφορά του θα εξαρτηθούν από το ρόλο που θα έχει σε όποια ομάδα επιλέξει και πόσα λεπτά θα παίζει", πρόσθεσε ο Ντάφι.

Ο Όντεν έχει φορέσει μόνο τη φανέλα του Πόρτλαντ στις δύο σεζόν που έπαιξε συνολικά στο ΝΒΑ, το 2008-09 και το 2009-10. Τη δεύτερη χρονιά είχε 11,1 πόντους, 8,5 ριμπάουντ και 2,3 τάπες κατά μέσο όρο με 60,5% εντός πεδιάς και 76,6% στις ελεύθερες βολές, πριν τραυματιστεί σοβαρά και μείνει εκτός γηπέδων επί τρεισήμισι χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα