Greeks Abroad | Βασιλειάδης: "Ενθουσιασμένος για το Copa del Rey"

Ανυπόμονος είναι ο Ελληνας "μπόμπερ" της Μπιλμπάο Κώστας Βασιλειάδης για την συμμετοχή της ομάδας του στο Copa del Rey και τόνισε ότι ελπίζει να ζήσει μεγάλες στιγμές στην διοργάνωση μαζί με τον Φώτη Κατσικάρη αλλά και τον Νίκο Ζήση.

Ο Κώστας Βασιλείαδης αποτύπωσε στο προσωπικό του site "www.kostasvasiliadis.gr" τις σκέψεις του για την γιορτή του ισπανικού

μπάσκετ που βρίσκεται προ των πυλών.

"Είμαι ενθουσιασμένος με την προοπτική αυτού του Copa del Rey. Είναι η τρίτη φορά για μένα που συμμετέχω στη διοργάνωση και δεύτερη με την Μπιλμπάο (η πρώτη ήταν με τη Μάλαγα) και οι προσδοκίες αυτή τη φορά είναι μεγάλες.

Πρώτα απ’ όλα η πόλη που θα διεξαχθεί το Κύπελλο, η Βιτόρια. Είναι γειτονική πόλη με την Μπιλμπάο και με δεδομένη την απόλυτη στήριξη των οπαδών μας, θεωρώ πως πρακτικά θα παίζουμε ... εντός έδρας. Οι φίλαθλοί μας όχι μόνο γεμίζουν κάθε φορά το γήπεδό μας στα εντός έδρας, ταξιδεύουν σχεδόν σε κάθε πόλη που αγωνιζόμαστε και δημιουργούν φανταστική ατμόσφαιρα, άρα η παρουσία τους πιστεύω θα είναι καθοριστική. Είναι μια πραγματική γιορτή του μπάσκετ το Copa, οκτώ εξαιρετικές ομάδες, οι καλύτερες του πρώτου γύρου σε ένα γήπεδο, τέσσερις μέρες, ντέρμπι Ρεάλ-Μπάρτσα στα προημιτελικά, φίλαθλοι οκτώ ομάδων που ζουν αρμονικά και υποστηρίζουν τις ομάδες τους στους δρόμους της ίδιας πόλης και στο ίδιο γήπεδο, δίπλα ο ένας στον άλλον, χωρίς δίχτυα και χωρίς φόβο, ειλικρινά από τις ωραιότερες διοργανώσεις που έχω ζήσει και που δίνουν πραγματικά αίγλη και αξία στο θεσμό του Κυπέλλου… Μακάρι κάποτε να δούμε και κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, αν κι ειλικρινά δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον…

Την περασμένη φορά, πριν δύο χρόνια στη Μαδρίτη, χάσαμε στον προημιτελικό από την Κάχα με ένα καλάθι διαφορά κι ένα τέτοιο αποτέλεσμα αφήνει πραγματικά πικρή γεύση. Προσωπικά και παρά του ότι είχα κάνει ένα από τα καλύτερά μου παιχνίδια με την Μπιλμπάο, αυτό που θυμάμαι είναι ότι χάσαμε την ευκαιρία για ένα τίτλο κι ελπίζω πως φέτος θα μπορέσουμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Προημιτελικό παίζουμε με την Γκραν Κανάρια, μια πολύ καλή ομάδα που κάνει φέτος εξαιρετική πορεία και βέβαια δε χρειάζεται να το πω εγώ, εύκολες ομάδες στην Ισπανία δεν υπάρχουν, αλλά κι εμείς βρισκόμαστε σε καλή στιγμή, είμαστε ομάδα που παλεύει μέχρι το τέλος, έχουμε πολύ καλή χημεία κι ελπίζω πραγματικά να μπορέσω να χαρώ μια τέτοια στιγμή με τον κόουτς Φώτη, το Νίκο (Ζήση), το γυμναστή μας το Γιάννη τον Μεριχοβίτη και όλα τα παιδιά, γιατί είναι κάτι που όλοι θέλουμε και θα κάνουμε τα πάντα για να το πετύχουμε.

Ζω τέσσερα χρόνια τώρα στην Ισπανία και παρόλο που δεν είναι δυνατόν να έχω κοντά μου όλους τους δικούς μου ανθρώπους, νιώθω τη συμπαράστασή τους και ξέρω πως οι ευχές τους είναι μαζί μου. Και θα ‘θελα με την ευκαιρία αυτή να επισημάνω τη βοήθεια της Adidas Hellas, που σε μια δύσκολη συγκυρία συνεχίζει να με στηρίζει παρέχοντάς μου υλικό. Τους ευχαριστώ όλους".

Keywords
Τυχαία Θέματα