Greeks Abroad | Παπαλουκάς: "Η ΤΣΣΚΑ ήρθε σαν... τον Άγιο Βασίλη"

Μετά από περίπου πέντε χρόνια, ο Θοδωρής Παπαλουκάς επέστρεψε στην Μόσχα για λογαριασμό της ΤΣΣΚΑ και όπως τόνισε ο ίδιος, η ρωσική ομάδα ήταν η μοναδική του επιλογή.

Ο πολύπειρος Ελληνας γκαρντ, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΤΣΣΚΑ για την επιστροφή του

"Αναζητούσα μία ομάδα υψηλού επιπέδου. Ναι, υπήρξαν άλλες προτάσεις, αλλά στο τέλος έπρεπε να υπογράψω σε ομάδα της μη αρεσκείας μου, αφού δεν ήμουν μεταξύ των στόχων στις υψηλού επιπέδου ομάδες.

Κάπου εκεί σκέφτηκα σοβαρά την αποχώρηση απ' την ενεργό δράση. Ήμουν αναγκασμένος. Έπειτα ήρθε ο εκπρόσωπός μου και με ενημέρωσε για δύο προτάσεις. Του είπα με ειλικρίνεια πως με ενδιέφερε μόνο η ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Έτορε Μεσίνα. Μου απάντησε πως καμία απ' τις δύο προτάσεις δεν ήταν απ' αυτή. Δε χρειάστηκε καν να μου πει από πού ήταν κι η αναζήτηση ολοκληρώθηκε εκεί. Ήταν η ώρα να αποχωρήσω. Ήταν η πραγματικότητα, σκληρή σαν χτύπημα από ρόπαλο. Σήμερα είσαι στο προσκήνιο, αύριο είσαι χωρίς ομάδα. Τέτοιου είδους μεταβολές απαιτούν αρκετό χρόνο και πιθανότατα να πλησίασα στην κατάθλιψη.

Είναι μεγάλη υπόθεση να καταλάβεις ποια η θέση σου στο μπάσκετ. Δεν είναι του χαρακτήρα μου να πηγαίνω με τη ροή, να παίζω με τους κανόνες ή να μη παίζω καθόλου. Και κατέληξα στην απόφαση αυτή.

Αλλά ξαφνικά η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήρθε σαν τον Άγιο Βασίλη με τα δώρα κι έπειτα 3 ημέρες ήμουν στη Μόσχα. Δεν συζητήσαμε για χρήματα. Δεν αναφέρονται στο συμβόλαιο, παρότι είναι υπογεγραμμένο. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας φροντίζει εμένα και τη σύζυγό μου, όπως έκανε ανέκαθεν. Ό,τι χρειάζομαι για μία άνετη διαμονή, τα έχω. Είμαι αισιόδοξος πως στο τέλος θα καταφέρουμε ό,τι μας αξίζει. Το σημαντικότερο για εμένα είναι να κλείσω την καριέρα μου στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας".

Ποια τα σχέδιά σου μετά την απόσυρσή σου; "Ιδέες έχω αλλά δε νομίζω να ασχοληθώ με την προπονητική. Απαιτεί αρκετό χρόνο και προσπάθεια. Ίσως παραμείνω στο χώρο, θα δούμε".

Keywords
Τυχαία Θέματα