Greeks Abroad | Επιασε κορυφή η Μπιλμπάο, με σούπερ ελληνικό "δίδυμο"!

Την ήττα της πρωτοπόρου Ρίγας από την Βαλένθια εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο η Μπιλμπάο, η οποία με υπογραφή Βασιλειάδη (17π.), Ζήση (11π.) και Ράκοβιτς (18π.) επιβλήθηκε μέσα στην Τσεχία επί της Νίμπουρκ με 69-83 και πλέον το Group J πήρε... "φωτιά" λόγω τριπλής ισοβαθμίας στην κορυφή!

Οι Βάσκοι πήραν εξ αρχής το πάνω χέρι της αναμέτρησης και δίχως... οίκτο πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 36-54 υπέρ τους.

Μετά την ανάπαυλα, η Νίμπουρκ αντέδρασε και "ψαλίδισε" τη διαφορά στους 9 (56-65) στο 30'. Η αντεπίθεση

των Τσέχων συνεχίστηκε και κατόρθωσαν να μειώσουν ακόμη και στους 5 (65-70), αλλά μέχρι εκεί... Η Μπιλμπάο ολοκλήρωσε αυτό που άρχισε και επιβάλλοντας ξανά το ρυθμό της στα τελευταία κρίσιμα λεπτά έφτασε άνετα στην τρίτη της νίκη στο Last-16 με 69-83.

Οι Ελληνες πήραν... αρκετά υψηλό βαθμό, με τον Κώστα Βασιλειάδη να είναι και πάλι εξαιρετικός σημειώνοντας 17 πόντους και τον Νίκο Ζήση να δίνει υπερπολύτιμες λύσεις με 11 πόντους και 3 ασίστ.

Κορυφαίος της ομάδας του Φώτη Κατσικάρη ήταν ο Μίλοβαν Ράκοβιτς, ο οποίος ήταν... ο άρχοντας της ρακέτας με 18 πόντους και εκπληκτικά νούμερα (7/8 δίπ., 4/4 βολ.).

Από πλευράς Νίμπουρκ, ξεχώρισαν οι Ράντσικ (19π.) και Μπέντα (17π.), όμως δεν στάθηκαν από μόνοι τους αρκετοί για να αποτρέψουν την ήττα της ομάδας τους, η οποία έχασε κάθε ελπίδα για πρόκριση.

Keywords
Τυχαία Θέματα