Final Four | Ζούρος: "Αξιζε τον τίτλο ο Ολυμπιακός"

Για ένα μικρό θαύμα έκανε λόγο ο ομοσπονδιακός προπονητής, Ηλίας Ζούρος αναφορικά με την κατάκτηση της Ευρωλίγκα από τον Ολυμπιακό.

Ο Ελληνας προπονητής μίλησε στο "www.eurohoops.net" για τον θρίαμβο του Ολυμπιακού στην Κωνσταντινούπολη και το γεγονός της πολύ καλής παρουσίας των νεαρών Ελλήνων παίκτων.

"Ηταν μια τεράστια επιτυχία για το ελληνικό μπάσκετ, να στεφτεί πρωταθλήτρια μια ελληνική ομάδα. Το ιδεατό

βέβαια, θα ήταν να είναι και οι δυο ομάδες στον τελικό. Είμαστε βέβαια, πολύ χαρούμενη που έφτασε η μία. Ο Ολυμπιακός άξιζε τον τίτλο. Εκανε μια τεράστια ανατροπή, ένα θαύμα. Το ευχάριστο είναι ότι οι μικροί Ελληνες παίκτες έδωσαν την ώθηση, με τεράστια ψυχικά αποθέματα, δεν κατέθεσαν ποτέ τα όπλα και δίκαια πήραν το πρωτάθλημα Ευρώπης. Ηταν συγκλονιστικό το φινάλε. Αυτό βέβαια, που έκανε ο Ολυμπιακός για να πάρει τον τίτλο ήταν να παίξει καλή άμυνα, γιατί με την άμυνα παίρνεις παιχνίδια. Κατέβασε πάρα πολύ το μέσο όρο της ΤΣΣΚΑ, είχε για αρκετή ώρα μόνο τρεις παίκτες που είχαν σκοράρει. Από τη στιγμή όμως, που οι σκόρερ αυξήθηκαν, όλοι απελευθερώθηκαν, έπαιξαν και καλύτερη άμυνα, οπότε δικαιωματικά ήλθε ο τίτλος. Σίγουρα είναι μια αρχή για αυτήν την ομάδα. Το πιο ευχάριστο βέβαια, από όλα είναι ότι δείξαμε πως το ελληνικό μπάσκετ είναι πάντα μπροστά και γιατί ο πρωταθλητής είναι Ελληνας, αλλά και γιατί ήλθαμε με δυο ομάδες στο Φάιναλ Φορ".

Φυσικά, ο Ηλίας Ζούρος δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στην ομάδα του, την Αναντολού Εφές.
"ξεκινάμε τους ημιτελικούς την Τετάρτη, εκτός έδρας με την Μπάνβιτ και ευελπιστούμε να περάσουμε στον τελικό. Η δουλειά είναι πάνω από όλα και ευχή μας είναι να κατακτήσουμε τον τίτλο. Αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα".

Keywords
Τυχαία Θέματα