Final Four | Λάσο: "Απέδειξαν πως το περσινό δεν ήταν έκπληξη"

Ο τεχνικός της Ρεάλ, Πάμπλο Λάσο έβγαλε το καπέλο στον Ολυμπιακό για την πορεία του μέχρι τον τελικό της Ευρωλίγκας, εξήγησε πως το περσινό κατόρθωμά του δεν ήταν... φούσκα, ενώ τόνισε πως στο μεταξύ τους παιχνίδι την για τον τίτλο θα κερδίσει όποια ομάδα είναι καλύτερη.

"Απέδειξαν πως δεν ήταν έκπληξη το περσινό. Έχουν καλό προπονητή, πολύ καλή ομάδα και εάν θέλουμε να πάρουμε τον τίτλο θα πρέπει να κάνουμε πολύ καλό παιχνίδι. Έχουμε μεγάλο σεβασμό για τους Πρωταθλητές Ευρώπης. Έχουμε μεγάλο ενθουσιασμό

για αύριο και ελπίζω να είναι η καλύτερη στιγμή μας στη σεζόν και να πάρουμε τον τίτλο", ήταν τα πρώτα λόγια του Πάμπλο Λάσο στην συνέντευξη Τύπου του τελικού.

Ο κόουτς των Μαδριλένων απάντησε και στο γεγονός ότι το ισπανικό μπάσκετ δεν έχει τίτλους σε ομαδικό επίπεδο: "Σέβομαι την ισπανική ομοσπονδία μπάσκετ. Έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά, η επιτυχία του ισπανικού μπάσκετ αρχίζει από τα μικρά παιδιά. Οι παίκτες παίρνουν τα αγωνιστικά αυτά στοιχεία από μικροί. Οι Ισπανοί το έχουν στο αίμα τους. Μέσα στην ομάδα μας έχουμε διαφορετικούς χαρακτήρες, διαφορετικές εθνικότητες και ανθρώπους. Οι Ισπανοί ξέρουν καλά ο ένας τον άλλον και θέλουμε αυτή την χημεία να την περάσουμε και σε άλλους παίκτες και να είμαστε απόλυτα έτοιμοι"

Ο Ισπανός προπονητής συμπλήρωσε: "Όταν παίζουν ομάδες με τόσο γεμάτα ρόστερ, είναι δύσκολο να ξέρεις ποιος παίκτης θα κάνει τη διαφορά. Παίκτες όπως ο Σπανούλης, ο Σλούκας και ο Λο, αλλά και στους φόργουορντ είναι εξαιρετικοί. Σλότερ και Χάινς έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά, ο Ρέγιες με τον Πρίντεζη και αυτοί το ίδιο, οπότε θα γίνουν πολλές μάχες μεταξύ των παικτών, θα πρέπει να υπάρξει, όμως, ομαδική δουλειά και όχι ένας εναντίον ενός παιχνίδι. Η καλύτερη ομάδα θα κερδίσει".

Για το γεγονός ότι θα τεθούν αντίπαλοι δύο ρούκι προπονητές, ο Πάμπλο Λάσο είπε: "Η εμπειρία είναι σημαντική καθώς σου δίνει σοφία. Όσες περισσότερες φορές πας σχολείο, τόσα περισσότερα μαθαίνεις. Βέβαια πολλοί πήγαν πολύ σχολείο αλλά δεν έμαθαν τίποτα (γέλια). Δεν κερδίσαμε τους συναδέλφους μας, οι οποίοι είναι καταπληκτικοί προπονητές, αλλά την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τη Μπαρτσελόνα. Έχω μεγάλο σεβασμό σε κάθε προπονητή που αντιμετωπίζω".

Από πλευράς παικτών μίλησε ο Φελίπε Ρέγιες: "Πρόκειται για έναν μεγάλο τελικό απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα. Δεν υπάρχει φαβορί. Δεν θα είναι εύκολο για εμάς, θα είναι ένας αμφίρροπος αγώνας. Ελπίζω να έχουν την σωστή ψυχολογία και να σηκώσουμε το τρόπαιο", είπε και συνέχισε:

Για το γεγονός ότι οι παίκτες της Ρεάλ δεν έχουν παραστάσεις από τελικό: "Δεν έχουμε παίξει τελικό σε Final Four, αλλά σε εθνικό επίπεδο έχουμε πολλούς τελικούς και έχουμε εμπειρία. Ποιος θα συγκρατήσει τα νεύρα του και θα διαχειριστεί την πίεση".

Για να καταλήξει ο Ισπανός φόργουορντ ότι: "Πίεση βάζουμε μόνοι μας στον εαυτό μας. Δεν χρειάζεται να μας το πει κάποιος ότι έχουμε πετύχει ή όχι κάτι όλα αυτά τα χρόνια. Προσπαθούμε να αγνοήσουμε τα ΜΜΕ και όσα γράφονται και λέγονται, εμείς θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το τρόπαιο. Θα είναι δύσκολο καθώς ο Ολυμπιακός παίζει εξαιρετικά, αλλά εμείς αυτό θέλουμε να κάνουμε".

Keywords
Τυχαία Θέματα