Final Four | Κιριλένκο: "Τυχεροί που νικήσαμε τον Παναθηναϊκό"

Η ΤΣΣΚΑ πρέπει να παλέψει σκληρά για να κατακτήσει το τρόπαιο, δήλωσε ο Αντρέι Κιριλένκο ο οποίος είπε επίσης πως η ομάδα του στάθηκε τυχερή που νίκησε τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό.

"Πρώτα απ’ όλα, πιστεύω πως αξίζουμε να είμαστε στον τελικό της Ευρωλίγκας. Κάναμε πολύ καλή δουλειά μέχρι τώρα στη σεζόν. Όλα τα παιδιά δούλεψαν σκληρά. Αγωνιζόμασταν ως ομάδα, με αυτός να είναι ο στόχος μας από το ξεκίνημα της σεζόν. Απλά θα πρέπει να παίξουμε έτσι όπως ξέρουμε, εάν θέλουμε να νικήσουμε τον Ολυμπιακό.

Δεν πιστεύω πως παίξαμε έτσι στον ημιτελικό και αυτό το καταλάβαμε αργά. Ήμασταν τυχεροί που νικήσαμε. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στην άμυνα, λίγο παραπάνω και να μην αφήσουμε την άλλη ομάδα να κάνει πιο δυνατό ξεκίνημα. Έχω έναν τίτλο στο Ευρωμπάσκετ με την εθνική ομάδα της Ρωσίας και θα ήθελα πολύ ένα τρόπαιο στην Ευρωλίγκα με την ΤΣΣΚΑ. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να παίξουμε σκληρά και να παλέψουμε. Δεν έχει σημασία το πόσο καλά παίζεις, αλλά το πόση προσπάθεια καταβάλεις", δήλωσε ο Αντρέι Κιριλένκο ενόψει του τελικού της Ευρωλίγκας κόντρα στον Ολυμπιακό.

Από την πλευρά του, ο Σάσα Κάουν είπε: "Είναι πολύ σημαντικό να επιστρέφω στον τελικό της Ευρωλίγκας. Καταφέραμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες μας, στον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό και γι’ αυτό φτάσαμε στη νίκη. Θα είναι μία μεγάλη πρόκληση για εμάς. Ξέραμε πως τίποτα δεν ήταν εύκολο, όποια ομάδα και αν αντιμετωπίζαμε. Θα γίνει ένα σπουδαίο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός και ειδικά οι Χάινς και Ντόρσεϊ κάνουν τρομερή δουλειά στον τομέα των ριμπάουντ. Είναι σημαντικό να βάλουμε τα κορμιά μας εκεί, να τους κρατήσουμε μακριά από το ταμπλό και να μην τους αφήσουμε να πάρουν εύκολα τα επιθετικά ριμπάουντ. Όλα έχουν να κάνουν με την άμυνα. Είχαμε ένα κακό ξεκίνημα με τον Παναθηναϊκό, αλλά μετά πιστεύω πως είχαμε πολύ καλά αμυντικά δεκάλεπτα, όπου τους κρατήσαμε στους πέντε και τους εννιά πόντους. Θα πρέπει να παίξουμε όπως σε αυτά τα δύο δεκάλεπτα, σε όλο το παιχνίδι. Εάν το κάνουμε αυτό, πιστεύω πως έχουμε αρκετές πιθανότητες να πάρουμε τη νίκη".

Keywords
Τυχαία Θέματα