FF SPECIAL | Το... παλάτι του Λονδίνου

Η Ο2 Arena στο Λονδίνο δεν είναι ακριβώς γήπεδο μπάσκετ. Είναι και γήπεδο μπάσκετ. Στην πραγματικότητα είναι ένα παλάτι, που φιλοξενεί μεγάλα γεγονότα... Οχι μόνο αθλητικά, κάθε είδους σπουδαία events.

Χωράει 20.000 θεατές κι εκεί έγινε και η τελική φάση των Ολυμπιακών Αγώνων μπάσκετ στο Λονδίνο. Το ΝΒΑ δεν θα μπορούσε να μείνει μακριά από ένα τέτοιο

χώρο, γι αυτό και στην Ο2 έχουν φιλοξενηθεί και ματς ΝΒΑ. Οχι μόνο φιλικά, αλλά και επίσημα!

Η Ο2 χρειάστηκε τέσσερα χρόνια για να κατασκευαστεί και έκανε τα εγκαίνιά της στις 24 Ιουνίου του 2007. Λίγο καιρό μετά, στις 10 Οκτώβρη του 2007, έγινε και το φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στους Μπόστον Σέλτικς και τους Μινεσότα Τίμπεργουλφς. Φυσικά οι εξέδρες ήταν κατάμεστες από τους Αγγλους φιλάθλους, που λατρεύουν το ΝΒΑ. Τα εισιτήρια είχαν προπωληθεί τρεις μήνες πριν από την ημέρα διεξαγωγής του φιλικού.

Στο παλατάκι του Λονδίνου έχουν γίνει και επίσημοι αγώνες του ΝΒΑ, στις 17 Ιανουαρίου του 2013 οι Πίστονς αντιμετώπισαν τους Νικς.

Θυμίζουμε ότι σε μια άλλη Ο2 Arena, εξίσου εντυπωσιακή, είχε γίνει και το φάιναλ φορ του 2009 στην Ευρωλίγκα. Το Βερολίνο έχει το δικό του παλατάκι, που δημιουργήθηκε από την ίδια εταιρεία και έχει το ίδιο όνομα.

Πέρα από μπάσκετ, στον πολυχώρο αυτό φιλοξενούνται και άλλα αθλήματα, όπως τένις, πυγμαχία, σκυός, αλλά και σπουδαια μουσικά events, που περιέχουν Tiesto, Lady Gaga και Rolling Stones.

Στην Ο2 Arena θα φιλοξενηθεί και το φάιναλ φορ του 2014, αφού η Ευρωλίγκα θεωρεί πως με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσει να κερδίσει φίλους το μπάσκετ στην Αγγλία.

Keywords
Τυχαία Θέματα