EUROBASKET | "Το ήθελαν πολύ οι Έλληνες"

Οι Μαρκ Γκασόλ, Ρούντι Φερνάντεθ, Άλεξ Μούμπρου και Ρίκι Ρούμπιο αναγνώρισαν την αξία της Ελλάδας μετά την ήττα της εθνικής τους, ενώ οι περισσότεροι δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στη διαιτησία.

"Αντιμετωπίσαμε μια μεγάλη ομάδα. Ήταν ένα παιχνίδι παρόμοιο με αυτό απέναντι στη Σλοβενία. Είχαμε τον έλεγχο στην αρχή, αλλά επέστρεψαν στο ματς και το έλεγξαν. Πήραμε μια διαφορά στην τέταρτη περίοδο, αλλά δεν την κρατήσαμε. Είναι κρίμα που

χάσαμε ένα τέτοιο παιχνίδι. Τώρα συνεχίζουμε και βλέπουμε το παιχνίδι με τη Φινλανδία. Έδειξε στην πρώτη φάση πως είναι καλή ομάδα", ανέφερε ο Γκασόλ.

Ερωτηθείς για τα φάουλ που φορτώθηκε και την αντιμετώπιση της διαιτησίας: "Δεν σχολιάζω τη διαιτησία. Δουλειά μου είναι να παίζω".

Ο Ρούντι Φερνάντεθ, υπογράμμισε πως η ομάδα του έκανε παρόμοια λάθη, με το παιχνίδι κόντρα στη Σλοβενία: "Ηταν όπως απέναντι στη Σλοβενία. Γνωρίζαμε πως θα ήταν δύσκολα. Η Ελλάδα έπαιζε τα ρέστα της και καταλήξαμε να την «πληρώσουμε». Γνωρίζαμε πως θα έπαιζε καλά κι εμείς της το επιτρέψαμε".

"Είμαστε απογοητευμένοι, επειδή κάναμε καλή εμφάνιση για 35 λεπτά, αλλά έπειτα χάσαμε μερικά καλά σουτ, ενώ έπρεπε να ήμαστε και πιο δυνατοί στην άμυνα. Πρέπει να διδαχθούμε απ' αυτές τις καταστάσεις και να μην επαναληφθούν".

Η καθήλωση του Μαρκ Γκασόλ στον πάγκο από νωρίς με φάουλ "πλήγωσε" την Ισπανία απέναντι στην Ελλάδα, όπως δήλωσε ο Άλεξ Μουμπρού.

Ελλάδα πήρε μια σημαντική νίκη κι εμείς έχουμε τώρα την ανάγκη να κερδίσουμε τα δύο επόμενα ματς. Μας έλειψε πολύ ο Γκασόλ, όταν φορτώθηκε με φάουλ, και από εκεί που είχαμε τον πλήρη έλεγχο οι αντίπαλοί μας κατάφεραν να επιστρέψουν στο ματς. Πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε και να βελτιωθούμε", ανέφερε ο φόργουορντ της Μπιλμπάο.

Δεν το είπε με παράπονο, αλλά μάλλον με ειλικρίνεια. Ο Ρίκι Ρούμπιο αναγνώρισε πως η Ελλάδα φάνηκε να θέλει περισσότερο από την Ισπανία τη νίκη.

"Οι Έλληνες έπαιξαν πολύ δυνατά. Ο Μαρκ φορτώθηκε από νωρίς με φάουλ και στο δεύτερο δεκάλεπτο χάσαμε το ρυθμό μας. Ήταν μια μεγάλη μάχη, που τελικά βρήκε νικητές τους αντιπάλους στις λεπτομέρειες. Πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας και να μη χάνουμε έτσι τον έλεγχο των αγώνων. Στο εξής θέλουμε να πάρουμε τα δύο ματς με Φινλανδία και Ιταλία", τόνισε ο γκαρντ των Τίμπεργουλβς.

Keywords
Τυχαία Θέματα