EURO CUP | Στον αστερισμό του Νόλαν Σμιθ!

Η Τσεντεβίτα δε συμμετέχει φέτος στην Ευρωλίγκα, όμως έχει πρωταγωνιστική πορεία στο Eurocup, χωρίς μάλιστα να έχει τοποθετήσει το μπάτζετ της σε μεγάλα ύψη. Αιτία; Ο Νόλαν Σμιθ, που έχει αλλάξει τις ισορροπίες, ανεβάζοντας το... ταβάνι της κροατικής ομάδας.

Πώς γίνεται όμως ο παίκτης που το 2011 επιλέχθηκε στο νούμερο 21 του ντραφτ από τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς να φοράει την φανέλα της άσημης Τσεντεβίτα, χωρίς να έχει υπογράψει καν ένα τεράστιο συμβόλαιο;

Η αλήθεια είναι πως η πρώτη του διετία

στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ δεν ήταν όπως την ονειρευόταν, καθώς όλοι περίμεναν να δουν τον επόμενο σταρ της ομάδας του Όρεγκον. Εις μάτην...

Ο βραχύσωμος "κόμπο" γκαρντ (1,88μ.) είχε κατά μέσο όρο 9.9 πόντους σε μια διετία, με τραγικά ποσοστά (37.1% στα σουτ εντός πεδιάς, 26% στα τρίποντα) κι έτσι οι Μπλέιζερς αφού τον έστειλαν ενδιάμεσα και στο NBDL, αποφάσισαν να μην τον κρατήσουν για τρίτη σεζόν.

Το περασμένο καλοκαίρι "φλέρταρε" με τους Μπόστον Σέλτικς, όμως οι άνθρωποι της Τσεντεβίτα του έδωσαν την ευκαιρία να γίνει πρωταγωνιστής και την αποδέχτηκε με μεγάλη του χαρά. Εξάλλου, ξέρει πολύ καλά ότι δεν του ταιριάζει ο ρόλος του "κομπάρσου".

Πλέον, ο Σμιθ είναι και πάλι ηγέτης, για πρώτη φορά μετά από τις εντυπωσιακές του χρονιές στο κολέγιο του Ντιουκ, με το οποίο το 2010 είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα στο NCAA.

Οι Κροάτες του έχουν δώσει τα... κλειδιά κι αυτός αποδεικνύεται ταυτόχρονα φοβερός "πιλότος", αλλά και... εκτελεστής, έχοντας εξελιχθεί σε φόβο και τρόμο για τις αντίπαλες άμυνες.

Αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι πως δεν κοιτάζει μόνο πώς να σκοράρει. Κάθε άλλο, παίρνει τις προσπάθειες που πρέπει και μπορεί να αξιοποιήσει, μοιράζοντας ασταμάτητα ασίστ στους συμπαίκτες του (5,1 κατά μέσο όρο ανά αγώνα).

Οι 19,7 πόντοι που βάζει σε κάθε παιχνίδι, συνοδεύονται από εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας (79,3% ελεύθερες βολές, 60,3% δίποντα, 43,3% τρίποντα!), ενώ η πιεστική του άμυνα αποφέρει σχεδόν 1,5 κλέψιμο ανά ματς.

Μοναδικό του ψεγάδι είναι τα 3,4 λάθη του, τα οποία ωστόσο μοιάζουν με... σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στην εν γένει εντυπωσιακή προσφορά του. Αν συνεχίσει τη νέα σεζόν θα περάσει ξανά στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού, εκτός κι αν προτιμήσει να βρει ένα υπέρογκο συμβόλαιο στην Ευρώπη, κάτι που δεν θα ναι και τόσο δύσκολο με τέτοιες εμφανίσεις...

Keywords
Τυχαία Θέματα