EURO CUP | Γράφουν ιστορία οι Έλληνες...

Με φόντο το τρόπαιο, αλλά και ένα εισιτήριο για την Ευρωλίγκα της νέας χρονιάς θα αναμετρηθούν απόψε (13/4, 22:00, Eurosport 2) Μπιλμπάο και Λοκομοτίβ Κουμπάν, στο Σαρλερουά, στον τελικό του Eurocup που θα έχει χρώμα... ελληνικό.

Οι δύο "μονομάχοι" είναι έτοιμοι να βγουν στο Spiroudome για να γράψουν ιστορία, καθώς όποια ομάδα κερδίσει θα κατακτήσει τον πρώτο διεθνή τίτλο στην ιστορία της, ενώ θα έχει στα χέρια της και εισιτήριο για την Ευρωλίγκα της επόμενης

αγωνιστικής περιόδου. Όπως και να έχει, πάντως, η κούπα του Eurocup θα "βαφτεί" γαλανόλευκη, καθώς και τόσο η Μπιλμπάο όσο και η Λοκομοτίβ Κουμπάν έχουν στην ομάδα τους Έλληνες!

Στους μεν Βάσκους βρίσκεται στο "τιμόνι" ο Φώτης Κατσικάρης, ο οποίος αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής της φετινής διοργάνωσης, ενώ στο ρόστερ υπάρχουν οι Νίκος Ζήσης και Κώστας Βασιλειάδης. Στους δε Ρώσους δεσπόζει η παρουσία του πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, Νικ Καλάθη, ο οποίος κέρδισε το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη του Eurocup, χάρη στις εντυπωσιακές του εμφανίσεις.

"Περιμένουμε καιρό αυτή τη στιγμή. Είναι μια σημαντική μέρα για το σύλλογο, καθώς διεκδικούμε τον πρώτο ματς τίτλο. Η Λοκομοτίβ είναι το φαβορί, αλλά θα παλέψουμε για το καλύτερο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο", τόνισε ο Φώτης Κατσικάρης, για τον αποψινό μεγάλο τελικό.

"Έχουμε προετοιμαστεί καλά για όλες τις λεπτομέρειες του αγώνα.Ξέρουμε πως η Λοκομοτίβ έχει δύο αθλητικά γκαρντ, όπως ο Καλάθης και ο Καλνιέτις", δήλωσε ο Νίκος Ζήσης, ο οποίος έχει στο παλμαρέ του 18 τίτλους σε συλλογικό επίπεδο.

"Η παρουσία τόσων Ελλήνων δείχνει πόσο καλό είναι το μπάσκετ στη χώρα και σε πόσο υψηλό επίπεδο βρίσκεται", ήταν τα λόγια του Κώστας Βασιλειάδης, μέλος της καλύτερης πεντάδας του Eurocup.

"Είμαστε πολύ χαρούμενοι που φτάσαμε εδώ. Ελπίζω να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσουμε. Η Μπιλμπάο έχει καλούς παίκτες κι έναν καλό προπονητή", ανέφερε από τη μεριά του ο Νικ Καλάθης.

Να σημειώσουμε ότι η ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις στη διοργάνωση είναι η Βαλένθια, με δύο.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Φερνάντο Ρότσα (Πορτογαλία), Τολγκά Σαχίν (Τουρκία) και Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία).

Keywords
Τυχαία Θέματα