A1 | Πεδουλάκης: "Τα χρήματα δεν παίζουν μπάσκετ"

Το ενδεχόμενο να μην υπάρξει Τουρκική ομάδα στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας είναι αρκετά πιθανό. Την ίδια στιγμή ο Παναθηναϊκός βρίσκεται ήδη στους "8", εκεί όπου σύμφωνα με τον Αργύρη Πεδουλάκη είναι περισσότερο πιθανό να βρεθεί ο Ολυμπιακός, παρά η Γαλατασαράι.

"Ήταν αναμενόμενο. Ο Παναθηναϊκός έχει τεράστια

εμπειρία να διαχειρίζεται καταστάσεις. Σέταρε σωστά το παιχνίδι, το οποίο καθάρισε τα τελευταία πέντε λεπτά και πιστεύω σχετικά εύκολα. Έχει παίκτες και προπονητικό τιμ με εμπειρία και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Στο ματς κόντρα στην Ούνιξ είχε διαβάσει τα ατού της, πηγαίνοντας το στο “5 εναντίον 5”, όπου εκεί είναι πολύ καλός", δήλωσε ο τεχνικός του Περιστερίου NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ούνιξ και συνέχισε αναφερόμενος στην σειρά με την Μακάμπι:

"Δεν μπορώ να καταλάβω αυτό που λένε πως δηλαδή θα είναι εύκολα τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό με το πλεονέκτημα έδρας. Υπάρχει και το περσινό παράδειγμα, όπου τρεις από τους τέσσερις που είχαν το πλεονέκτημα έμειναν έξω. Η Μακάμπι είναι μία πολύ καλή ομάδα με ιστορία και πολύ καλή έδρα, όπου εάν “στραβώσει” κάτι εδώ είναι δύσκολο να το γυρίσεις. Αλλά ο Παναθηναϊκός είναι μία πολύ έμπειρη ομάδα. Δεν μπορούμε να τον χρήσουμε φαβορί, όμως έχει τον πρώτο λόγο, παρά το γεγονός ότι φέτος δεν μας το έχει δείξει αυτό".
Όσον αφορά για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Γαλατασαράι σημείωσε πως "ο Ολυμπιακός βγάζει υγεία φέτος με τα νέα παιδιά. Είναι η βάση του. Όμως, στο ματς κόντρα στη Γαλατά, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να διαχειριστεί το “πρέπει”. Πιστεύω, όμως, πως με τον κόσμο κοντά και αν διαχειριστεί την αδρεναλίνη και την ενέργεια μπορεί να πάρει την πρόκριση. Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι το ματς να μην είναι κλειστό, στα τρία τελευταία λεπτά, καθώς η κατάσταση αυτή είναι υπέρ του φιλοξενούμενου. Κάποια παιδιά είναι άπειρα, ακόμα από τους ξένους. Στην περίπτωση που προκριθεί στον προημιτελικό η εμπειρία είναι σημαντική σε τέτοιες καταστάσεις".

Το Final 4 θα διεξαχθεί στην Πόλη, κάτι που αφήνει το περιθώριο να υπάρχουν και ... θεωρίες συνωμοσίας: "Δεν τα πιστεύω αυτά. Στην Ελλάδα συνηθίζουμε να ψάχνουμε σκιές. Το ελληνικό μπάσκετ έχει τον σεβασμό όλων στην Ευρώπη. Οι δύο μεγαλύτερες ομάδες μας (Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός) πήγαν φέτος με μαζεμένα χρήματα στην Ευρωλίγκα, όμως παρ’ όλα αυτά πρωταγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο. Οι τούρκικες ομάδες έχουν πολλαπλάσια χρήματα, αλλά βρίσκονται σε “νηπιακό” στάδιο, προπονητικά. Δεν έχουν τακτική. Τα χρήματα είναι σημαντικός παράγοντας, αλλά όχι το πρωτεύον στον αθλητισμό".

Keywords
Τυχαία Θέματα