ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΣ | Αγγιξε το... ιδανικό ο Ολυμπιακός

Ενα φάουλ στον Νάχμπαρ που δεν δόθηκε στην Πόλη και ένα λεπτό δίχως συγκέντρωση στην άμυνα του Ολυμπιακού στην Πόλη, ίσως και να σημαδέψουν την υπόλοιπη πορεία των ερυθρολεύκων στην Ευρωλίγκα. Ομως ακόμα είναι νωρίς. Απλά οι πρωταθλητές Ευρώπης θα μπορούσαν να κρατούν την τύχη στα χέρια τους και να προετοιμάζονται για το ιδανικό σενάριο για τα πλέι οφ.

Διότι από κάθε άποψη, ο Ολυμπιακός θα ήθελε να

ανταμώσει με την Εφές στα προημιτελικά, έχοντας και αβαντάζ έδρας. Αν, λοιπόν, η Μπάμπεργκ έκανε το διπλό στο Αμπντί Ιπεκτσί, η Εφές δεν θα... γλίτωνε την τρίτη θέση στον όμιλό της. Οι διαιτητές έκλεισαν τα μάτια στο καθαρό φάουλ 3'' πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας, έκαναν το χατίρι στους Τούρκους και στην παράταση η Εφές νίκησε.

Οσο για τους ερυθρόλευκους; Στο 38' βρέθηκαν στο +7, αλλά δεν κατάφεραν να διατηρήσουν τη διαφορά. Αν το είχαν κάνει, η δεύτερη θέση και το αβαντάζ έδρας στα πλέι οφ θα ήταν στο δικό τους χέρι. Ο Ολυμπιακός δεν θα περίμενε κανένα άλλο αποτέλεσμα, κανένα δώρο. Θα χρειαζόταν να κάνει το 3 στα 3 στα δικά του ματς. Με Μακάμπι (μέσα), με Φενέρ (έξω), με Χίμκι (μέσα). Την ίδια ώρα η Σιένα παίζει με Μπεσίκτας (εκτός), Μπάρτσα (εντός) και Κάχα Λαμποράλ (εκτός). Ισως και στα τρία ματς, ο αντίπαλός της να μην έχει βαθμολογικό κίνητρο. Αλλά αυτό δεν το ξέρουμε ακόμα, θα παίξουν ρόλο και τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Α, για να μην μπερδευόμαστε. Ακόμα δεν έχει εξασφαλιστεί η πρόκριση στους "8". Η Μακάμπι, η Χίμκι και η Κάχα Λαμποράλ καραδοκούν. Τα λάθη απαγορεύονται.

Εννοείται πως τα πράγματα θα ήταν ακόμα πιο περίπλοκα αν οι ερυθρόλευκοι είχαν χάσει για δεύτερη φορά από τη Σιένα. Δεν ήθελε και πολύ, έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι στην Ιταλία. Θύμισε εν πολλοίς το ματς με την Χίμκι στη Ρωσία. Και τότε και τώρα ο Ολυμπιακός ήταν κακός μέχρι τα τέλη της τρίτης περιόδου. Κάπου εκεί αφυπνίστηκε και έκανε την ανατροπή, κόντρα στην εικόνα του αγώνα. Ως το 28', η Σιένα είχε εγκλωβίσει τους πρωταθλητές Ευρώπης, που έκαναν κακό παιχνίδι. Η απουσία του Πρίντεζη και του Μάντζαρη ήταν ίσως πιο εμφανής από κάθε άλλη φορά. Ο Σπανούλης δεν είχε βοήθεια.

Εν τέλει, ο Χάινς και ο Παπανικολάου τα έβαλαν με τους ψηλούς της Σιένα και έκαναν τη διαφορά. Σέντερ ύψους 1.98 μ. και ο Παπ κατά συνθήκη 4αρι. Ο Αντιτς το πάλεψε, αλλά δεν έφτανε. Και ο Ολυμπιακός έπρεπε να ανακατέψει την τράπουλα, γιατί έτσι όπως ήταν μοιρασμένα τα χαρτιά, οι Ιταλοί είχαν το πάνω χέρι. Ο Μπαρτζώκας το τόλμησε και στους... κοντούς - ψηλούς, έβαλε δίπλα και τρία γκαρντ. Ηταν αυτό ακριβώς που χρειαζόταν ο Ολυμπιακός στο πιο καθοριστικό σημείο. Η μπάλα κυκλοφόρησε καλύτερα, οι επιθέσεις έγιναν πιο σωστά, ο Σπανούλης βρήκε - λίγο - ελεύθερο πεδίο. Στην άμυνα χάθηκαν κάποια ριμπάουντ, αλλά η Σιένα δεν μπορούσε να σκοράρει όπως πριν. Το 53-44 έγινε 61-68 και οι ερυθρόλευκοι έφτασαν στη νίκη. Λίγο ακόμα και... κρατούσαν και να μην έκαναν λάθη σε άμυνα και επίθεση, θα είχαν προβάδισμα για τη 2η θέση. Αλλά και πάλι δεν θα είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση. Κάθε ματς είναι τελικός από εδώ και στο εξής.

Keywords
Τυχαία Θέματα