Ζημιές έχουν υποστεί από τον μεγάλο σεισμό τα εργοστάσια της Toyota Motor Corp, της Honda και της Nissan - Προσωρινή διακοπή παραγωγής

Ζημιές έχουν υποστεί από τον μεγάλο σεισμό τα εργοστάσια των μεγαλύτερων ιαπωνικών εταιρειών, μεταξύ των οποίων της Toyota Motor Corp, της Honda και της Nissan. Ο μεγαλύτερος σεισμός στην ιστορία της χώρας έπληξε τα πυρηνικά εργοστάσια, αλλά και τις παραγωγικές μονάδες πλειάδας εταιρειών προκαλώντας διακοπές στην παροχή ενέργειας.
Η Toyota...
από την πλευρά της, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία αυτοκινήτων παγκοσμίως, ανακοίνωσε ότι έκλεισε και 12 εργοστάσιά της στην Ιαπωνία, ενώ η Honda Motor θα σταματήσει την παραγωγή των εργοστασίων της σε τέσσερις περιοχές.

Αναλυτές σχολιάζουν πως δεν είναι γνωστό πόσο θα πάρει στις εταιρείες να επιστρέψουν στις κανονικές τους δραστηριότητες, όσο η τρέχουσα κατάσταση παραμένει τέτοια στα ενεργειακά εργοστάσια.
Η Goldman Sachs εκτιμά ότι τα κέρδη της Toyota αναμένεται να υποχωρήσουν 6 δισ. γιεν (73 εκατ. δολάρια) για κάθε ημέρα που η εταιρεία διακόπτει την παραγωγή, ενώ το αντίστοιχο ποσό για τις Honda και Nissan Motor,
Keywords
Τυχαία Θέματα