Στο RENAULT KANGOO Z.E. ο τίτλος του «INTERNATIONAL VAN OF THE YEAR 2012»


ΣΤΟ RENAULT KANGOO Z.E. Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ «INTERNATIONAL VAN OF THE YEAR 2012»
• Το Kangoo Z.E., το αμιγώς (100%) ηλεκτρικό επαγγελματικό όχημα της Renault, κατέκτησε τον τίτλο του «International Van of the year 2012». Η παραπάνω διάκριση απονεμήθηκε στο συγκεκριμένο
μοντέλο ύστερα από ψηφοφορία των 22 μελών της επιτροπής του θεσμού, που αποτελείται από ευρωπαίους δημοσιογράφους εξειδικευμένους στην αγορά των επαγγελματικών οχημάτων.
• Είναι η πρώτη φορά που ηλεκτρικό αυτοκίνητο κατακτά τη συγκεκριμένη διάκριση, επικρατώντας πολλών ανταγωνιστικών επαγγελματικών μοντέλων με κινητήρα εσωτερικής καύσης.
• Πέρα από τις αδιαμφισβήτητες αρετές της τεχνολογίας «μηδενικών εκπομπών» του συγκεκριμένου μοντέλου, στην τελική απόφαση της επιτροπής προσμέτρησαν ιδιαίτερα και τα λειτουργικά του χαρακτηριστικά, αλλά και η οικονομία που προσφέρει στο χρήστη όντας απόλυτα εναρμονισμένο με τις σύγχρονες τάσεις της αγοράς σε αυτόν τον τομέα.
• Το Kangoo Z.E. που ξεκίνησε την Ευρωπαϊκή εμπορική του καριέρα τον Οκτώβριο, εκτός από τον τίτλο του ‘International Van of The Year 2012’, έχει ήδη στο ενεργητικό του δύο ακόμα αντίστοιχες διακρίσεις, στις αγορές της Δανίας και της Ιρλανδίας.

Με 104 συνολικά, από το ανώτατο των 168 ψήφων, το Kangoo Z.E. κατέκτησε την πολυπόθητη πρωτιά στον ετήσιο διαγωνισμό «Van of The Year 2012» ξεπερνώντας μεταξύ άλλων ανταγωνιστές όπως το Iveco Daily, το Fiat...Ducato και το VW Caddy. Το βραβείο παρέλαβε στην διάρκεια των εγκαινίων της 14ης έκθεσης επαγγελματικών οχημάτων «Trailer» του Βελγίου, ο Jean-Marie Hurtiger επικεφαλής του τμήματος επαγγελματικών οχημάτων της Renault. Ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής Pieter Wieman, δήλωσε : «Η Renault με το Kangoo Z.E., καθιστά την ηλεκτροκίνηση προσιτή σε όλους τους Ευρωπαίους επαγγελματίες. Κάνει ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα στην προστασία του περιβάλλοντος, συμβάλλοντας έτσι καθοριστικά σε ένα από τα μεγαλύτερα σημερινά προβλήματα των οδικών εμπορευματικών μεταφορών»
Στη συνέχεια ο Jean-Marie Hurtiger δήλωσε: «Αυτό το βραβείο είναι μία αναγνώριση του έργου των ανδρών και των γυναικών της Renault που έχουν επενδύσει εδώ και πολλά χρόνια στο project Kangoo ZE, ενός από τα τέσσερα ηλεκτρικά οχήματα της Renault. Όλα τα τμήματα της εταιρείας, από το γραφείο μελετών, το εργοστάσιο στη Maubeuge, μέχρι και το εμπορικό, εμπλέκονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σε αυτή την περιπέτεια. Όλοι εργάστηκαν από κοινού και με ιδιαίτερο ζήλο σε αυτή την πρόκληση, δείχνοντας αποφασιστικότητα, δημιουργικότητα και κυρίως ένα εξαιρετικά ομαδικό πνεύμα που τώρα φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς».
Kangoo Z.E., ένα επαγγελματικό αυτοκίνητο από τη Renault
Η Renault, ο Νο 1 κατασκευαστής επαγγελματικών οχημάτων από το 1998 στην Ευρώπη, διευρύνει τη γκάμα των επαγγελματικών της μοντέλων με το Kangoo Z.E., την ηλεκτροκίνητη έκδοση του γνωστού μας Kangoo. Πρόκειται για το 1ο αμιγώς ηλεκτροκίνητο επαγγελματικό μικρό φορτηγάκι που μπαίνει σε γραμμή μαζικής παραγωγής από έναν κατασκευαστή.
Keywords
Τυχαία Θέματα