Η SEAT αποκαλύπτει το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό της μοντέλο


Η SEAT ανακοίνωσε ότι εργάζεται πάνω στο πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε, αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε στην Ισπανία. Μαζί με τα αποκαλυπτήρια του πρωτότυπου Altea XL Electric Ecomotive, ενός πλήρους ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου μηδενικών εκπομπών, η Ισπανική εταιρεία παρουσίασε επίσης το πρωτότυπο plug-in υβριδικό Leon TwinDrive Ecomotive.
Κατά την διάρκεια των επόμενων μηνών η SEAT θα διαθέσει προς χρήση τέτοια αυτοκίνητα σε κυβερνητικά όργανα στην Καταλονία και την Μαδρίτη, για τους στόλους τους. Η ενέργεια αυτή θα προσφέρει στην SEAT πολύτιμες πληροφορίες και δεδομένα με σκοπό την μαζική παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων σε μεσοπρόθεσμη βάση. Η εταιρεία προβλέπει το λανσάρισμα του πρώτου plug-in υβριδικού αυτοκινήτου της το...2015, το οποίο θα ακολουθήσει ένα χρόνο αργότερα ένα πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Ο Πρόεδρος της SEAT James Muir δήλωσε: «Οι πελάτες απαιτούν μια πιο βιώσιμη μορφή μετακίνησης, αλλά οι ανάγκες τους διαφέρουν. Ως εκ τούτου πιστεύουμε ότι μια παράλληλη στρατηγική για την ανάπτυξη δύο διαφορετικών τεχνολογιών θα βάλει την SEAT στην καλύτερη θέση ώστε να καλύψει όλες τις πιθανές ανάγκες».
Η ανακοίνωση ανάπτυξης των ηλεκτρικών μοντέλων από την ισπανική εταιρεία, συμπίπτει με την έναρξη μιας ιδιαίτερα επιθετικής στρατηγικής λανσαρίσματος νέων προϊόντων το επόμενο διάστημα που ακολουθεί, με πρώτο από αυτά το νέο όχημα πόλης, το SEAT Mii.

Ηλεκτροκίνηση, μια ομαδική προσπάθειαΤο μέλλον της ηλεκτροκινητικότητας στην Ισπανία δεν εξαρτάται μόνο από τα οχήματα αλλά και από τα εξαρτήματα τους, όπως οι μπαταρίες καθώς και οι υποδομές επαναφόρτισης τους. Για αυτό το λόγο η SEAT – ο πρώτος βιομηχανικός επενδυτής R&D στην Ισπανία – είναι επικεφαλής του CENIT VERDE project. Αυτή η δημόσια-ιδιωτική συνεργασία μεταξύ κατασκευαστών, πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων και του Ισπανικού Υπουργείου Επιστήμης και Καινοτομίας, υιοθετεί μια ολιστική προσέγγιση της έρευνας ώστε να καταστήσει σύντομα την ηλεκτροκίνηση μια πραγματικότητα στην Ισπανία.

Altea XL Electric Ecomotive, το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της SEATΤο Altea XL Electric Ecomotive χαράζει τον δρόμο για την ηλεκτροκίνηση στην Ισπανία. Έχει αυτονομία 135 χιλιομέτρων και όπως όλα τα οχήματα της SEAT εγγυάται οδηγική απόλαυση με ένα κινητήρα που παράγει 115hp (85Kw) και 270Nm ροπής. Με ευρύχωρη καμπίνα επιβατών και μεγάλο χώρο αποσκευών, το ηλεκτρικό Altea XL είναι εξίσου κατάλληλο τόσο για την οικογένεια όσο και για επαγγελματίες.
Οι μπαταρίες είναι τοποθετημένες έξυπνα κάτω από τα πίσω καθίσματα και τον χώρο αποσκευών και έτσι δεν υπάρχει διείσδυση στο χώρο των επιβατών. Και όταν το Altea XL είναι παρκαρισμένο στον ήλιο, τα φωτοβολταϊκά κύτταρα στην οροφή ανακυκλώνουν τον φρέσκο αέρα στο εσωτερικό μειώνοντας έτσι την ενέργεια που απαιτείται στη συνέχεια από το σύστημα κλιματισμού.
Ο Dr. Matthias Rabe, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος για το R&D έχει δηλώσει ότι «το ηλεκτρικό μέλλον της SEAT είναι εξασφα
Keywords
Τυχαία Θέματα