Η Abarth στην 63η Διεθνή Έκθεση της Bologna

Η Abarth επισκέπτεται το Διεθνές Σαλόνι της Bologna με ένα αυθεντικό, θεαματικό περίπτερο, όπου παρουσιάζονται τέσσερις παγκόσμιες πρεμιέρες για να υπενθυμίσουν στο κοινό της έκθεσης την έμφαση της εταιρείας στη μοναδικότητα των μοντέλων της στο παγκόσμιο αγωνιστικό στερέωμα. Στην καρδιά της παρουσίασης βρίσκεται μια αγαπημένη φράση του Karl Abarth: «την Κυριακή στην πίστα, τη Δευτέρα στο γραφείο», την οποία η εταιρεία
υλοποιεί δημιουργώντας αυτοκίνητα που προορίζονται για καθημερινή χρήση ακριβώς δίπλα σε αγωνιστικά αυτοκίνητα σε έναν ιδεατό «δρόμο προς τις επιδόσεις». Άλλωστε, ακριβώς από τον κόσμο των αγώνων είναι που η εταιρεία εξελίσσει τεχνολογίες τις οποίες μετά περνάει στην παραγωγή αυτοκινήτων «δρόμου».

Το ολοκαίνουργιο Abarth 595 βρίσκεται στην εκκίνηση. Προσφέρεται σε δυο εκδόσεις, τις "turismo" και "competizione", και παίρνει έμπνευση από το ιστορικό μοντέλο 595 το οποίο ο Karl Abarth παρουσίασε το 1963. Το Abarth 595 συμβολίζει την επιστροφή στη λογική της προσωποποίησης, που ενισχύει την απόδοση ενός «στάνταρ» αυτοκινήτου, προσφέροντάς του ισχύ 160 ίππων. Όσον αφορά τις δυο εκδόσεις του Abarth 595, το οποίο μεγαλώνει την γκάμα παραγωγής του Abarth 500, η έκδοση "turismo" είναι αφιερωμένη σε όσους αγαπούν τη σύγχρονη εικόνα, τη μόδα, την σπορτίφ αίσθηση χωρίς να ψάχνουν τα άκρα. Η έκδοση "competizione" σχεδιάστηκε για πραγματικούς φαν της «προσωπικής προσαρμογής», που επιδιώκουν καθημερινά την εμπειρία της σπορ οδήγησης. Το νέο Abarth 595 και στις δυο εκδόσεις του κινείται από τον κινητήρα 1.4 Turbo T-Jet του οποίου η απόδοση έχει ανέβει στους 160 ίππους (118 kW) με τη βοήθεια ενός κιτ που είναι στάνταρ. Ο κινητήρας έχει χωρητικότητα 1.368 κ.εκ. και είναι 4κύλινδρος με 16 βαλβίδες. Η ροπή είναι 230 Nm στις 3000 στροφές στη λειτουργία Sport. Η τελική ταχύτητα είναι 211 χλμ./ώρα ενώ για την επιτάχυνση από 0 ως 100 χλμ./ώρα χρειάζονται 7,4 δευτερόλεπτα. Στον τομέα της ασφάλειας, το Abarth 595 ακολουθεί τα κορυφαία στάνταρ του Abarth 500. Όπως σε όλα τα Abarth, προσφέρει στάνταρ το σύστημα TTC (Torque Transfer Control).
Άλλη μια αυθεντική έκφραση της υπεροχής Abarth είναι το νέο 695 "Assetto Corse", το νέο μικρό σπορ υπεραυτοκίνητο που είναι σχεδιασμένο για αγώνες στην πίστα, θα είναι διαθέσιμο για το κοινό της Bologna. Φέτος θα κάνει την επίσημη πρώτη του σε μερικά trophies. Το νέο αυτοκίνητο θα βρίσκεται στην γκάμα της εταιρείας μαζί με το 500 "Assetto Corse", το εξαιρετικά επιτυχημένο αστέρι των αγώνων εδώ και τρία χρόνια. Το Abarth 695 "Assetto Corse" έχει τον κινητήρα των 1.368 κ.εκ. που με υπερτροφοδότηση αποδίδει 205 ίππους.
Το τέταρτο αυτοκίνητο που θα παρουσιαστεί στην Έκθεση της Bologna είναι ένα νέο μοντέλο περιορισμένης έκδοσης, το Abarth Punto Scorpione, αφιερωμένο σε όσους αγαπούν να τοποθετούν τον εαυτό τους απέναντι σε κάθε είδους πρόκληση σε μια ατέλειωτη αναζήτηση για ταχύτητα και επιδόσεις, τόσο στην πίστα όσο και σε έναν καλοσχεδιασμένο δρόμο. Η Abarth παρουσιάζει το χειμωνιάτικο κιτ "Abarth Nitro"
Keywords
Τυχαία Θέματα