Ένας χρόνος από την έναρξη της δοκιμής του Plug-in Hybrid Vehicle στο Στρασβούργο

Ένας χρόνος από την έναρξη της δοκιμής του Plug-in Hybrid Vehicle στο Στρασβούργο.

Σε επιστημονικό πρόγραμμα μεγάλης κλίμακας, που ξεκίνησε στις 27 Απριλίου, 2010 στο Στρασβούργο δοκιμάζεται το Plug-in Hybrid Vehicle (PHV) της Toyota σε συνδυασμό με μία ειδική υποδομή φόρτισης για χρήση από δημόσιους φορείς και ιδιώτες εταίρους στο Στρασβούργο και την ευρύτερη περιοχή. Τα πρώτα αποτελέσματα που συγκεντρώθηκαν στο Στρασβούργο
επιβεβαιώνουν ότι η τεχνολογία PHV της Toyota είναι μία έγκυρη λύση στη χρήση ηλεκτρισμού στα ατομικά μέσα μεταφοράς. Τα PHV του προγράμματος χρησιμοποιήθηκαν εντατικά σε αστικό περιβάλλον και για μεγαλύτερες διαδρομές. Οι χρήστες των PHV κάλυψαν κατά μέσο όρο 19.000 χλμ. σε ένα χρόνο, υπερβαίνοντας το μέσο όρο των 13.000 χλμ. που έχει καταγραφεί για τους Γάλλους οδηγούς.
-Οι επιδόσεις των PHV ικανοποιούν πλήρως τις προσδοκίες των πελατών. Επιτεύχθηκε οικονομία καυσίμου 40% συγκριτικά με ένα αντίστοιχο πετρελαιοκίνητο όχημα
αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία του PHV - 20 χλμ. με μηδενικούς ρύπους -είναι αρκετή για να καλύψει σημαντικό μέρος των καθημερινών μετακινήσεων. Η μέση διάρκεια ταξιδιού ήταν 13,9 χλμ.
-Οι περιβαλλοντικές επιδόσεις του PHV διαφέρουν ανάλογα με τη...χρήση (συχνότητα επαναφόρτισης, οδηγικό στυλ και θερμοκρασίες).

Το PHV προσφέρει γνήσια οδηγική απόλαυση σε συνδυασμό με πρακτικότητα, ενώ παράλληλα ενθαρρύνει την υιοθέτηση ενός οδηγικού στυλ με λιγότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον.
Αναφορικά με την υποδομή φόρτισης, οι χρήστες σταδιακά εξοικειώνονται με τη διαδικασία φόρτισης, παρά το ότι πρόκειται για μία νέα συνήθεια, που όμως φαίνεται να έχει περιορισμούς για κάποιους χρήστες. Κατά μέσο όρο, η φόρτιση γινόταν καθημερινά, το 96% σε σημεία φόρτισης σε ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης, κυρίως στον τόπο εργασίας. Η επαναφόρτιση συνήθως πραγματοποιείται σε ώρες αιχμής, στις 08:00 όταν οι χρήστες φτάνουν στη δουλειά τους και στις 19:00 όταν επιστρέφουν στο σπίτι.
Υπάρχουν αρκετά χρήσιμα στοιχεία για την Αστική Κοινότητα του Στρασβούργου. Παρά το ότι προσφέρονται δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα και βολικά σημεία στάθμευσης στην πόλη, η χρήση των 27 σημείων φόρτισης σε δημόσιους δρόμους και χώρους στάθμευσης ήταν περιορισμένης έκτασης. Έρευνες μεταξύ των χρηστών αποκαλύπτουν την ανάγκη για σαφή ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τη θέση των σημείων φόρτισης και την κατάσταση λειτουργίας τους.
Μετά από αυτό το ενδιάμεσο στάδιο, η Toyota, η Γαλλική εταιρία ενέργειας EDF, και η Πόλη & Αστική Κοινότητα του Στρασβούργου έχουν ακόμα δύο χρόνια προκειμένου να βελτιώσουν το σύστημα και να συγκεντρώσουν περισσότερα σχόλια από τους χρήστες. Στόχος θα είναι να ενθαρρυνθεί η φόρτιση εκτός ωρών αιχμής, να δοκιμαστεί η προ-κράτηση των σημείων φόρτισης και να βελτιωθεί η ανταλλαγή πληροφοριών για τις θέσεις των δημόσιων σημείων φόρτισης.
Με την ευκαιρία της επετείου, ο Cédric Lewandowski, Διευθυντής της EDF στο Δημόσιο Τομέα, δήλωσε: «Το R&D τμήμα της EDF έχει ενεργό συμμετοχή σ
Keywords
Τυχαία Θέματα