Opel Astra 2.0 CDTI

Η Opel προσφέρει το νέο Astra 2.0 CDTI (118 kW/160 hp) με το Τεχνολογικό Πακέτο ecoFLEX και την προηγμένη λειτουργία Start/Stop, που μεταφράζεται σε πλεονεκτήματα για το περιβάλλον και την τσέπη του καταναλωτή. Το πακέτο διατίθεται προαιρετικά με κινητήρα 2.0 CDTI και εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο και μειώνει σημαντικά την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO2, κυρίως σε συνθήκες πόλης:
Η οικονομία μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 0,8 λίτρα ανά 100 χλμ. – μείωση 13%.
Στο μικτό κύκλο, το Start/Stop μειώνει τις μέσες εκπομπές CO2 του πεντάθυρου Astra από 129 σε 119 γραμμάρια το χιλιόμετρο, και την κατανάλωση από 4,9 σε 4,5 λίτρα / 100 χλμ. Συνοψίζοντας, το Astra συνδυάζει εξαιρετική απόδοση με υψηλές επιδόσεις (118 kW/160 hp) και ισχυρή ροπή (350 Nm). Το Astra Sports Tourer με το Τεχνολογικό Πακέτο ecoFLEX είναι εξίσου εντυπωσιακό: Καταναλώνει τώρα 4,7 λίτρα diesel ανά 100 χλμ. αντί 5,1 λίτρα και παράγει 124 γραμμ. CO2 / χλμ., αντί 134 γραμμάρια.
Εισάγοντας τη λειτουργία Start/Stop στο Τεχνολογικό Πακέτο ecoFLEX η Opel κάνει ένα ακόμα βήμα προόδου στη μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων. Το σύστημα έχει εξελιχθεί στους κόλπους της εταιρίας και πρόσφατα υιοθετήθηκε στο νέο... Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX, που συνδυάζει επιδόσεις 70 kW/95 hp με κατανάλωση 3,5 λίτρ. diesel / 100 χλμ., και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 94 γραμμ. / χλμ.

Το Start/Stop διατίθεται αυτή τη στιγμή με τα Opel Agila, Corsa και Astra. Μέχρι την άνοιξη του 2012, η εταιρία θα προσφέρει 34 συνδυασμούς αυτοκινήτων/κινητήρων με τέτοια τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένων όλων των βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων Astra με μηχανικό κιβώτιο.
Τεχνολογία Καύσης CleanTech για αυξημένη απόδοση
Η καινοτόμος Τεχνολογία Καύσης CleanTech που λανσαρίστηκε και στον κινητήρα 2.0 CDTI στο πλαίσιο του Τεχνολογικού Πακέτου ecoFLEX για μείωση της κατανάλωσης, εγγυάται εξαιρετικά καθαρή καύση και μείωση του θορύβου του κινητήρα. Πρόκειται για ένα σύστημα κλειστού βρόγχου που προσαρμόζει τον ψεκασμό καυσίμου στη διαδικασία καύσης σε πραγματικό χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι ο κινητήρας λειτουργεί πιο αθόρυβα και αποδοτικά. Επιπλέον, ένα ρουλεμάν εκκεντροφόρου μειωμένης τριβής αυξάνει τις δυνατότητες απόδοσης καυσίμου.
Όλα τα Astra με μηχανικό κιβώτιο διαθέτουν δείκτη ανεβάσματος ταχύτητας. Ο οδηγός μπορεί να μειώσει ενεργά την κατανάλωση επιλέγοντας την ιδανική στιγμή για να ανεβάσει ταχύτητα σύμφωνα με τις υποδείξεις της ένδειξης.
Πλεονεκτήματα και λειτουργία του Συστήματος Start/Stop
Το αυτόματο σύστημα Start/Stop της Opel μειώνει το χρόνο λειτουργίας του κινητήρα στο ρελαντί και κατ’ επέκταση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και το θόρυβο – πλεονέκτημα όχι μόνο για τους επιβάτες του οχήματος, αλλά τους υπόλοιπους χρήστες των δρόμων, κυρίως σε αστικές περιοχές. Η φιλοσοφία του συστήματος είναι σαφής: Ένας κινητήρας που δεν λειτουργεί, δεν καταναλώνει καύσιμο. Αντί λοιπόν να λειτουργεί στο ρελαντί σε ένα κόκκινο φανάρι ή στη σιδηροδρομική διάβαση, ο
Keywords
Τυχαία Θέματα