Τσιμπημένος με την Κοντολίζα Ράις ο Καντάφι;


Λίζα... η αγαπημένη μου μαύρη από την Αφρική, ήταν η προσφώνηση που επιφύλασσε ο...
Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι το 2007 για την πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις και από τότε γινόταν λόγος για την ιδιαίτερη αδυναμία που φαινόταν να της έχει.

Ήταν μόνο λόγια; Ίσως, ίσως και όχι καθώς ένα εύρημα από το σπίτι του Καντάφι, αυτή την
εβδομάδα, αναζωπυρώνει τις συζητήσεις περί «αισθήματος»

Όπως γράφουν οι «New York Times», οι αντάρτες που κατέλαβαν το οχυρό του Καντάφι στην περιοχή Μπαμπ αλ Αζιζίγια βρήκαν ένα... άλμπουμ με φωτογραφίες της πρώην υπουργού. Όπως περιγράφεται στο δημοσίευμα, σε μία φωτογραφία χαμογελά στην κάμερα, σε μία άλλη χαμογελά προς τον Καντάφι κατά τη διάρκεια επίσκεψή της στην Τρίπολη.

Η Ράις ήταν υπουργός Εξωτερικών επί Μπους, όταν οι ΗΠΑ αποκατέστησαν τις σχέσεις τους με τη Λιβύη το 2005, όταν ο Καντάφι αποφάσισε να εγκαταλείψει το σχέδιο για προμήθεια όπλων μαζικής καταστροφής, αποκήρυξε την τρομοκρατία και αποζημίωσε τα θύματα έκρηξης βόμβας σε ντίσκο το 1986 και επίθεσης στην πτήση της Pan Am το 1988.

Σε μία συνέντευξή του το 2007 στο αλ Τζαζίρα ο Καντάφι έλεγε για τη Ράις: «Υποστηρίζω την αγαπημένη μου, μαύρη Αφρικανή γυναίκα... τη θαυμάζω και είμαι πολύ περήφανος για τον τρόπο με τον οποίο δίνει εντολές στους Άραβες ηγέτες. Την αγαπώ πάρα πολύ. Τη θαυμάζω και είμαι περήφανος γι' αυτή γιατί είναι μία μαύρη γυναίκα με αφρικανική καταγωγή».

Το γραφείο της Κοντολίζα Ράις επιφυλάχθηκε να απαντήσει για το άλμπουμ μέχρι την 1η Νοεμβρίου, οπότε και θα κυκλοφορήσει το βιβλίο της.
Keywords
Τυχαία Θέματα