Στον τελικό του Europa League Μπράγκα, Πόρτο

Σε καθαρά πορτογαλική υπόθεση θα εξελιχθεί ο τελικός του φετινού Europa League, αφού η Μπράγκα επικράτησε 1-0 της Μπενφίκα και χάρη στο εκτός έδρας γκολ της ήττας 2-1 στη Λισαβόνα πήρε το πρώτο "εισιτήριο" και η Πόρτο επιβεβαίωσε την κυριαρχία της επί της Βιγιαρεάλ και παρά την ήττα 3-2 στο "Μαδριγάλ", ακολουθεί τη συμπατριώτισσά της στο "Αβίβα Στέιντιουμ" του Δουβλίνου. Μπράγκα-Μπενφίκα 1-0

Φτάνοντας τόσο κοντά σε έναν τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης,
τον πρώτο στην 96χρονη ιστορία της, η Μπράγκα δεν ήθελε να χάσει την ευκαιρία. Αποφασισμένη να διεκδικήσει κάθε της πιθανότητα μετά το 2-1 του "Λουζ" απείλησε νωρίς, μόλις στο 11' και προηγήθηκε λίγο αργότερα στο 19' με κεφαλιά - οβίδα του Κουστόδιο. Η ομάδα του Πασιένσια είχε το σκορ που ζητούσε και η Μπενφίκα ήταν εκείνη που έπρεπε έκτοτε να βρει τον τρόπο για να απειλήσει. Απέναντι σε μια καλά οργανωμένη και στιβαρή αντίπαλο τα βρήκε... σκούρα. Ο Μάρτινς δεν κάλυψε σε καμία περίπτωση το κενό του τιμωρημένου Αϊμάρ στην οργάνωση, ενώ ο Καρντόσο, εγκλωβισμένος μεταξύ των στόπερ της Μπράγκα, χρειαζόταν να βγαίνει εκτός περιοχής για να πάρει την μπάλα. Εκεί όμως ήταν ακίνδυνος. Όπως και ο Σαβιόλα, ο οποίος στη μοναδική στιγμή που απείλησε, στο 42', έστειλε την μπάλα όχι στα δίχτυα, αλλά στο δοκάρι.

Οι "αετοί" συνέχισαν να έχουν την κατοχή της μπάλας και να πιέζουν, αλλά εύκολα διαδρόμους δεν έβρισκαν. Οι γηπεδούχοι ήξεραν πολύ καλά το παιχνίδι της... γάτας με το ποντίκι, αμύνθηκαν εξαιρετικά στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και θα μπορούσαν εύκολα να είχαν φτάσει στο δεύτερο γκολ αν ο Ρομπέρτο δεν είχε δύο σωτήριες επεμβάσεις σε διαδοχικά σουτ των Βιάνα και Κουστόντιο πριν από το τελευταίο πεντάλεπτο. Και επειδή η τύχη βοηθά τους ικανούς στη φάση του 88' ο Παουλάο έδιωξε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Καρντέκ μετά την ασίστ του Καρντόσο.

Μπράγκα: Μοράες, Μιγκέλ Γκαρσία, Ροντρίγκες, Παουλάο, Σίλβιο, Αλαν, Κουστόντιο, Βιάνα, Μοσορό (80' Κακά), Μεγιόνγκ (87' Μπαρμπόσα), Λίμα (73' Σαλίνο)

Μπενφίκα: Ρομπέρτο, Μάξι Περέιρα, Λουιζάο, Ζαρντέλ, Κοεντράο, Γκαϊτάν, Γαρθία, Μάρτινς (81' Αλαν Καρντέκ), Πεϊσότο (58' Χάρα), Σαβιόλα (87' Μενέσες), Καρντόσο

Βιγιαρεάλ-Πόρτο 3-2

Θεωρητικά το ματς απέκτησε ενδιαφέρον όταν προηγήθηκε η Βιγιαρεάλ στο 17’. Πρακτικά, όμως, το εισιτήριο του τελικού είχε κριθεί από την προηγούμενη εβδομάδα όταν οι «δράκοι» του Μπόας είχαν κάνει επίδειξη δύναμης απέναντι στην ισπανική ομάδα. Μπορεί οι Ισπανοί να μπήκαν με διάθεση να διεκδικήσουν τις, ελάχιστες είναι αλήθεια, πιθανότητές τους, μπορεί να σκόραραν πρώτοι, η ιστορία όμως είχε ήδη γραφεί. Στο 40ο λεπτό, οκτώ λεπτά μετά το χαμένο τετ α τετ του Ρόσι με τον Χέλτον, οι Πορτογάλοι ισοφάρισαν με τον Χουλκ (και τη βοήθεια του Μουσάτσιο), ενώ στο δεύτερο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου ο συνήθης ύποπτος, Φαλκάο, βρήκε για ακόμη μία φορά δίχτυα και έδωσε το προβάδισμα στην Πόρτο.

Κάπου εκεί έπεσε οριστικά οι τίτλοι του τέλους και έμενε απλώς να μάθουμε το φινάλε. Το
Keywords
Τυχαία Θέματα