Στα διεθνή μέσα στο σκάνδαλο με το παράνομο στοίχημα και στα στημένα παιχνίδια !

Το ψάρι λέει μια παροιμία βρωμάει από το κεφάλι

Αντε τώρα να πείσουμε τους ξένους οτι δεν είμαστε ένα διεφθαρμένο κράτος ...και όπου η φοροδιαφυγή και οι απάτες είναι εθνικό μας σπορ ! Εκτεταμένες αναφορές από πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης στο σκάνδαλο με το ποδόσφαιρο... Και μπορεί πρόσκαιρα να εξασφαλίζει μία εικόνα οτι χτυπάμε την διαφθορά αλλά μακροπρόθεσμα μπορεί να γίνει μπούμερανγκ .


Δειτε το θεμα

"Οι αποκαλύψεις για τα «στημένα» παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος απασχολούν τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης του κόσμου. Από τη Γαλλία
και τη Λιθουανία, μέχρι τη Σλοβακία και τη Βραζιλία, ο Τύπος κάνει εκτενείς αναφορές στο σκάνδαλο που ξέσπασε εδώ και δύο 24ωρα στην Ελλάδα. Εκτενή αναφορά στο θέμα κάνει και το δίκτυο Αλ Τζαζίρα.

Το πρακτορείο «Reuters» υποστηρίζει ότι «...οι πρόεδροι δύο συλλόγων της Σούπερ Λίγκας είναι μεταξύ αυτών των 15 ανθρώπων που πήγαν στον εισαγγελέα Αθηνών για τη φερόμενη συμμετοχή τους σε στημένα παιχνίδια».

Μέχρι και sτη Βραζιλία ασχολούνται με το «καυτό» θέμα των ημερών στη χώρα. Η ιστοσελίδα «esportes.terra» μιλάει για το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς στην ιστορία της Ελλάδας.

To γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (DPA) ξεχωρίζει την είδηση της σύλληψης του Αχιλλέα Μπέου και του Σταύρου Ψωμιάδη. «Οι πρόεδροι δύο συλλόγων της πρώτης κατηγορίας, συνελλήφθησαν ως ύποπτοι σε κύκλωμα στημένων αγώνων.

Οι πρόεδροι των συλλόγων του Βόλου και της Καβάλας βρίσκονται ανάμεσα σε 10 υπόπτους, που κρατούνται και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ξέπλυμα χρημάτων.

Η εφημερίδα της Σλοβακίας «denniksport» αναφέρει ότι «...το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται μπροστά σε ένα μεγάλο σκάνδαλο», ενώ το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP), τονίζει στα τηλεγραφήματά του ότι «...η επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε κατόπιν καταγγελιών της UEFA» κι ακόμη «...οι Έλληνες ενδεχομένως να εμπλέκονται σε κύκλωμα στημένων αγώνων, τόσο εντός της χώρας όσο και στο εξωτερικό»."

www.naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα