Προβλήματα που προκαλούν αμηχανία


Δώστε τη λύση!Απαντήσεις σε 18 ερωτήσεις για προβλήματα που σας φέρνουν σε αμήχανη θέση...

Γιατί έχω ενωμένα φρύδια;

Ορισμένες κοπέλες έχουν παραπάνω τρίχες ανάμεσα στα φρύδια, το πάνω χείλος ή το μάγουλο. Μερικές φορές αποτελούν σημάδι ιατρικής πάθησης, όπως το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών. Ωστόσο, πιο συχνά οφείλονται απλώς σε γενετικούς λόγους. Η αποτρίχωση με κερί ή κρέμα βοηθά. Μακροπρόθεσμες λύσεις είναι το λέιζερ και η ηλεκτρόλυση.

Υπάρχει κάτι που να αντιμετωπίζει την κυτταρίτιδα;

Καμία γυναίκα δεν θέλει να μοιάζει το δέρμα της
με τυρί κότατζ. Δυστυχώς, η κυτταρίτιδα μπορεί να δημιουργήσει ανώμαλο δέρμα στους γλουτούς, τους γοφούς και τους μηρούς. Μπορεί να βοηθήσει η άσκηση, για την απώλεια υπερβάλλοντος λίπους. Οι γιατροί αμφισβητούν την αξία των κρεμών για την κυτταρίτιδα, αλλά όσες περιέχουν καφεΐνη μπορεί να οδηγήσουν σε βραχυπρόθεσμη βελτίωση. Ορισμένες κοσμητικές τεχνικές επίσης στοχεύουν στην καταπολέμησή της.

Γιατί κοκκινίζω συχνά;

Οι περισσότεροι άνθρωποι κοκκινίζουν περιστασιακά και ιδιαίτερα όταν ντρέπονται ή αισθάνονται αμηχανία. Αλλά όταν τα μάγουλα, το μέτωπο ή το σαγόνι γεμίζουν κόκκινες λωρίδες ενδεχομένως είναι υπεύθυνη η ροδόχρους νόσος. Η χρόνια πάθηση του δέρματος αντιμετωπίζεται με χάπια και κρέμες. Το συχνό κοκκίνισμα ταυτόχρονα με γρήγορους παλμούς σε κοινωνικές συναναστροφές μπορεί να αποτελεί σημάδι κοινωνικής φοβίας.

Όταν τα μαλλιά ασπρίζουν νωρίς…

Αν δεν έχετε φτάσει τα 40 και περισσότερα από τα μισά σας μαλλιά έγιναν γκρι, γκριζάρετε πρόωρα. Σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό μπορεί να είναι σημάδι θυρεοειδούς ή διαταραχής μελάγχρωσης. Αλλά πιο συχνά ευθύνονται οι γονείς σας για τα γκρι μαλλιά που εμφανίστηκαν πρόωρα. Ευτυχώς το πρόωρο γκριζάρισμα δεν σημαίνει ότι το σώμα σας γερνά πιο γρήγορα από άλλων.

Έχω σπυράκια στους γλουτούς;

Μάλλον όχι. Μικρά άσπρα ή κόκκινα σπυράκια στους γλουτούς είναι πιθανόν θυλακική υπερκεράτωση. Πρόκειται για αβλαβή πάθηση του δέρματος που μπορεί επίσης να εμφανίζεται στην πλάτη, τα μάγουλα, τους ώμους και τους μηρούς. Η πάθηση μπορεί να διαρκέσει χρόνια αλλά τείνει να εξαφανίζεται σταδιακά μέχρι την ηλικία των 30. Μέχρι τότε, η εντατική ενυδάτωση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της έξαρσης.

Πώς δημιουργήθηκαν ραγάδες;

Όταν το δέρμα τεντώνεται από την εγκυμοσύνη, την αύξηση βάρους ή τη μεγάλη απώλεια βάρους, το τέντωμα μπορεί να προκαλέσει σημάδι. Οι ραγάδες είναι συνήθως κόκκινες ή ροζ και στη συνέχεια εξασθενούν σε άσπρο χρώμα. Συνήθως εμφανίζονται στην κοιλιά, τους γοφούς, τους μηρούς, το στήθος ή χαμηλά στη μέση. Τα σημάδια μπορεί να μειωθούν με χημικά πίλινγκ ή λέιζερ. Οι κρέμες και οι λοσιόν συνήθως δεν βοηθούν ιδιαίτερα.

Υπάρχει λύση για τα σπυράκια από το ξύρισμα;

Τα σπυράκια μετά το ξύρισμα εμφανίζονται όταν οι κοντές και σκληρές τρίχες οπισθοχωρούν και μεγαλώνουν μέσα στο δέρμα. Ο καλύτερος τρόπος για την αντιμετώπιση τ
Keywords
Τυχαία Θέματα