ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Η πρόκληση του Europa league

H μεγάλη εμφάνιση και η ευρεία νίκη με 3-1 επί της Άρσεναλ μπορεί να μην έφτασε τελικά για να έρθει η πρόκριση στο Champions league, το ευρωπαϊκό όνειρο του Ολυμπιακού όμως παραμένει ζωντανό αφού οι Πειραιώτες συνεχίζουν στο σαφώς πιο βατό Europa league.
Και
μπορεί άπαντες στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο να έμειναν με την πίκρα του αποκλεισμού από τη συνέχεια της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης (ειδικά με τον… τρόπο που ήρθε αυτός ο αποκλεισμός), η επόμενη ημέρα όμως βρίσκει τον Ολυμπιακό να κάνει όνειρα για διάκριση μέσα από το Europa league.

Οι 9 βαθμοί που συγκέντρωσε ο Ολυμπιακός στη φάση των ομίλων του Champions league δεν πήγαν εντελώς… χαμένοι αφού επιτρέπουν στην ομάδα του Βαλβέρδε να μπει στο γκρουπ των ισχυρών στην κλήρωση που θα γίνει στις 16 του Δεκέμβρη στη Νιόν της Ελβετίας.

Το γκρουπ των ισχυρών θα αποτελείται από τους 12 πρώτους των ομίλων του Europa league και τους 4 καλύτερους τρίτους από τους ομίλους του Champions league ενώ αυτό των αδυνάτων θα έχει τους 12 δεύτερους και τους 4 τρίτους με τη χειρότερη βαθμολογική συγκομιδή αντίστοιχα.

Τα πάντα είναι ακόμη ρευστά αφού για γίνουν γνωστοί οι πιθανοί αντίπαλοι πρέπει να γίνουν σήμερα οι αγώνες στο Champions league (για να γίνει γνωστό ποιες θα είναι οι τέσσερις χειρότερες τρίτες) αλλά να ολοκληρωθεί την ερχόμενη εβδομάδα (Τετάρτη και Πέμπτη) η διαδικασία της φάσης των ομίλων στο Europa league.

Tο σίγουρο είναι ότι αν δει κανείς τη λίστα με όλους τους πιθανούς, αυτή τη στιγμή, αντιπάλους, μπορεί να διαπιστώσει ότι αποτελείται στην πλειοψηφία της από ομάδες που δε μπορούν να «τρομάξουν» τον Ολυμπιακό, αν αυτός πιάσει τα στάνταρ απόδοσης που έπιασε το βράδυ της Τρίτης κόντρα στην Άρσεναλ.

Οι πιθανοί αντίπαλοι στους «32» του Europa League

Ρούμπιν Καζάν (Ρωσία)
Αννόβερο (Γερμανία)
Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία)
Βασλούι (Ρουμάνια)
Μπεσίκτας (Τουρκία)
Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)
Άλκμααρ (Ολλανδία)
Μπράγκα (Πορτογαλία)
Ουντινέζε (Ιταλία)
Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ)
Φούλαμ (Αγγλία)
Λοκομοτίβ Μόσχας (Ρωσία)
Τραμπζονσπόρ (Τουρκία)
Λιλ (Γαλλία)
Άγιαξ (Ολλανδία)
Λιόν (Γαλλία)
Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία)

Το πρόγραμμα του Europa League

Φάση των «32»: 16 και 23 Φεβρουαρίου 2012
Φάση των «16»: 8 και 15 Μαρτίου 2012
Προημιτελική φάση: 29 και 5 Απριλίου 2012
Ημιτελική φάση: 19 και 26 Απριλίου 20112
Τελικός: 9 Μαΐου στο Εθνικό Στάδιο του Βουκουρεστίου

Sportaction.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα