Ο νεότερος επιστήμονας που πραγματοποίησε τη πυρηνική σχάση

Το μάθημα της Φυσικής – ίσως το πιο μισητό για τους μαθητές του γυμνασίου – αποτελεί το μεγαλύτερο πάθος του έφηβου επιστήμονα Taylor Wilson. Συγκεκριμένα, έχει φτάσει στο σημείο να παρομοιάζει τις ραδιενεργές ουσίες με μια ερωτική σχέση! Ο 17χρονος μαθητής δήλωσε στο BBC: «Όταν κρατώ κάτι ραδιενεργό στα χέρια μου, το αίσθημα είναι απερίγραπτο. Νοιώθω σαν να βρίσκομαι με τη κοπέλα μου».
Ο Taylor
ξεκίνησε την έρευνα για τη πυρηνική ενέργεια και τη ραδιενέργεια στη πέμπτη τάξη, σύμφωνα με τους γονείς του. Στα 14 του, ο Taylor έγινε ο νεότερος επιστήμονας που επιχείρησε με πλήρη επιτυχία τη πυρηνική σχάση και σήμερα βρίσκεται στο στάδιο της οικοδόμησης του πυρηνικού αντιδραστήρα του.
Στο προσωπικό του εργαστήριο, το οποίο βρίσκεται στο υπόγειο του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου της Νεβάδα, ο Taylor εκτίθεται συχνά σε ακτινοβολία – ωστόσο τα επίπεδα είναι αρκετά χαμηλά και δεν τίθεται θέμα κινδύνου. Επιπλέον, δίδασκε στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου της Νεβάδα το προηγούμενο εξάμηνο, και μάλιστα σε μεταπτυχιακούς φοιτητές!
Το έργο του Taylor στη Φυσική έχει κερδίσει επίσης την αναγνώριση του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.
«Δεν υπάρχει τίποτα που να είναι αδύνατο για μένα», δήλωσε στο CBS.
Keywords
Τυχαία Θέματα