Ο κ. Καρατζαφέρης θέλει... ευρωδραχμή




Βόμβα περί ευρωδραχμής η οποία θα χρησιμοποιείται στο εσωτερικό της χώρας έριξε ο κ. Καρατζαφέρης

Αθήνα
Μια βόμβα έριξε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης, προτείνοντας να υπάρξει η ευρωδραχμή ως επίσημο νόμισμα της Ελλάδας, για χρονικό διάστημα δύο ετών, μια κίνηση που ήδη προκαλεί ποικίλα σχόλια και ερμηνείες.


«Αυτή
τη στιγμή θα κάνω ό,τι έκανε η Γερμανία το 1923. Επίσημο νόμισμα της χώρας, το ευρώ, αλλά ευρωδραχμή για το εσωτερικό της χώρας και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δυο ετών» τόνισε στον τηλεοπτικό σταθμό Αλτερ και συμπλήρωσε την πρότασή του: «Ευρωδραχμή για το εσωτερικό της χώρας μόνο. Το επίσημο νόμισμα στις σχέσεις μας με το εξωτερικό, θα είναι το ευρώ».


Παράλληλα, ο κ. Καρατζαφέρης πρότεινε να υπάρχει το περιθώριο, κατόπιν συνεννόησης με την ΕΕ, να επιβάλει η Ελλάδα δασμούς για μια τριετία. «Να πάμε να τους πούμε στα όργανα και τους μηχανισμούς της Ε.Ε. ότι θέλουμε να μας επιτρέψετε για ένα χρονικό διάστημα τριών ετών, όσο δηλαδή πιστεύουμε ότι θα διαρκέσει η κρίση, να υπάρχουν περιθώρια δασμών» είπε και συνέχισε: «Δηλ. να μπορώ να επιβάλλω δασμό π.χ. 15% στις εισαγωγές και να τους αποδίδω αυτά τα χρήματα που θα μαζεύω. Αυτά θα είναι περισσότερα από το αντίστοιχο ισοδύναμο που λένε αυτοί».
Keywords
Τυχαία Θέματα