Ναυτιλιακό κολοσσό δημιουργεί ο Β. Μαρινάκης


Συγχωνεύονται δύο μεγάλες εταιρείες δεξαμενόπλοιωνΕνώνει τις δυνάμεις δύο εταιρειών του για να δημιουργήσει μία από τις μεγαλύτερες εισηγμένες ναυτιλιακές εταιρείες δεξαμενόπλοιων στο κόσμο ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Η μία από τις δύο εισηγμένες ναυτιλιακές εταιρείες, η Capital Product Partners ανακοίνωσε ότι προχωρά στην συγχώνευσή της με την επίσης εισηγμένη Crude Carriers, συμφερόντων και αυτή του εφοπλιστή.

Η συγχώνευση των δύο εταιρειών σε μία θα δημιουργήσει την όγδοη μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία δεξαμενόπλοιων από τις εισηγμένες στις ΗΠΑ σε όρους χωρητικότητας. Παράλληλα, θα πρόκειται για την εταιρεία που θα έχει το νεώτερο στόλο με μέσο όρο ηλικίας τα 3,2 χρόνια.

Η Capital διαχειρίζεται ένα στόλο από 21 πλοία, συνολικής χωρητικότητας 995.341 dwt. Επίσης, η Crude (CRU) διαχειρίζεται ένα στόλο από πέντε πλοία, συνολικής χωρητικότητας 1,05 εκατ. dwt. Η CPLP, επίσης, ανακοίνωσε, χθες, την απόκτηση του bulker «Agamemnon» 179.221 dwt, ναυπήγησης 2010, μαζί με ναυλοσύμφωνο διάρκειας 10 ετών, έναντι 98,5 εκατ. δολαρίων.
Keywords
Τυχαία Θέματα