«Να ζήσεις Γιωργάκη…»-Για 23η μέρα στο Σύνταγμα


Μετά από 23 συνεχόμενες ημέρες διαμαρτυρίας, τίποτα δεν είναι ικανό πια να πτοήσει τους «Αγανακτισμένους». Μπορεί νωρίς το απόγευμα στο Σύνταγμα να έβρεχε, αλλά για τους «Αγανακτισμένουςι» πολίτες…«πέρα βρέχει».
Έβγαλαν τις ομπρέλες τους και υπομονετικά, ειρηνικά και όπως πάντα ευφάνταστα, διαδήλωσαν για ακόμα μια φορά κατά της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής.
Κάποια στιγμή, το ειρηνικό πνεύμα της διαδήλωσης απειλήθηκε με επεισόδια όταν νεαροί επιχείρησαν να ρίξουν τα κιγκλιδώματα που
βρίσκονται μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, καθώς στο σημείο δεν υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις.

Ωστόσο, με το που έγινε αντιληπτό, διμοιρίες των ΜΑΤ παρατάχθηκαν μπροστά από το σημείο, και τα πνεύματα ηρέμησαν.
Και επειδή ανήμερα του "Αγίου Μνημονίου" είχε και τα γενέθλια του ο Πρωθυπουργός που έκλεισε τα 59 του χρόνια, δεν θα μπορούσαν να μην του ευχηθούν τα "Χρόνια Πολλά". Με τον δικό τους πάντα τρόπο!

Φορώντας καπελάκια γενεθλίων και κρατώντας πάστες ανά χείρας, του τραγούδησαν "Να ζήσεις Γιωργάκη..." με μια... παράφραση στο υπόλοιπο μέρος του τραγουδιού.
Κάνοντας τον απολογισμό της 23ης συνεχόμενης μέρας διαμαρτυρίας των «Αγανακτισμένων», χιλιάδες ήταν εκείνοι που συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή ενώ μέσα στη Βουλή οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες.

Για την Παρασκευή οι «Αγανακτισμένοι» διοργανώνουν ημέρα Λαϊκής Ενημέρωσης και Διαβούλευσης, με θέμα την Άμεση Δημοκρατία και το Σύνταγμα.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν 4 καθηγητές Πανεπιστημίου και ο Μανώλης Γλέζος.Τέτοιου είδους εκδηλώσεις διοργανώνουν μια φορά την εβδομάδα.

Βεβαίως, τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην Κυριακή, ημέρα του τέταρτου Πανευρωπαϊκού καλέσματος των «Αγανακτισμένων», το οποίο ήδη διοργανώνουν μέσω Facebook, αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις:
«Θα παραμείνουμε στις πλατείες ειρηνικά, ενωμένοι και αποφασισμένοι για να ρίχνουμε oποιαδήποτε κυβέρνηση δεν διώξει την τρόικα και το μνημόνιο! Το χρέος τους δεν μας ανήκει και δεν θα το πληρώσουμε! Συμμετέχουμε όλοι και όλες στη Λαϊκή μας Συνέλευση στις 21:00, όπως κάθε μέρα!»
Keywords
Τυχαία Θέματα