Η πολιτική ατζέντα της ημέρας


Εναλλακτική οπτική για την κρίση παρουσιάζει η ΓΣΕΕΠαγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος η σημερινή. Στις 9:30 ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, που κάνει τριήμερη περιοδεία στα Χανιά, θα επισκεφθεί τους τάφους των Βενιζέλων. Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Χανίων Μανώλη Σκουλάκη και φορείς του νομού. Το απόγευμα ο κ. Σαμαράς θα επισκεφθεί το Επιμελητήριο Χανίων και στις
18:30 θα επισκεφθεί το εμπορικό κέντρο της πόλης όπου θα συνομιλήσει με καταστηματάρχες και κατοίκους.

Στις 11:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης συνέντευξη Τύπου της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, με θέμα τον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών (ΕΟΠΥΥ).

Στις 11:30 συνέντευξη Τύπου της ΓΣΕΕ και του Παρατηρητηρίου ΙΝΕ ΓΣΕΕ για τις οικονομικές, κοινωνικές και δημοσιονομικές εξελίξεις με θέμα εναλλακτικές οπτικές για την κρίση του δημοσιονομικού συστήματος, τις επιπτώσεις της κρίσης στη φτώχεια και την ανεργία καθώς και τις ευρωπαϊκές διαστάσεις της σημερινής κατάστασης.

Η τεκμηριωμένη πρόταση του Παρατηρητηρίου της ΓΣΕΕ έχει ως στόχο να θέσει στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης μια εναλλακτική προσέγγιση για την κρίση, τις επιλογές διεξόδου και τις προοπτικές της, αναδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος. Η παρουσίαση της πρότασης, θα γίνει από τους καθηγητές-επιστημονικούς συνεργάτες του παρατηρητηρίου του ΙΝΕ / ΓΣΕΕ: Γιώργο Αργείτη, επίκουρο καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννη Βαρουφάκη καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρiστο Παπαθεοδώρου αναπληρωτή καθηγητή Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Την ίδια ώρα στην Περιφέρεια Κρήτης συνέντευξη Τύπου με θέμα τη διοργάνωση 10ης Παγκρήτιας Αγροτικής-Εμπορικής Εκθεσης Αρκαλοχωρίου του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, από 27 Ιουλίου έως 1 Αυγούστου 2011.

Στις 14:00 στο ελληνικό κοινοβούλιο ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος συναντάται με τον πρόεδρο της Βουλής Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου, John Bercow. Στις 18:00 ο κ. Bercow θα μιλήσει στη Βουλή
με θέμα: «Η δημόσια εικόνα του Κοινοβουλίου».

Στις 13:00 στο Κέντρο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας-Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης συζήτηση με θέμα: «ΜΜΕ και εθνική εικόνα την ώρα της οικονομικής κρίσης» διοργανώνουν το Ελληνικό Ιδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) και η Ενωση Ακολούθων Τύπου (ΕΝΑΤ). Ομιλητές: Γιάννης Στουρνάρας, καθηγητής Οικονομικών Πανεπιστημίου Αθηνών, γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), Martin Knapp γενικός διευθυντής του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Μαρία Χούκλη δημοσιογράφος, Αλεξία Κεφαλά, δημοσιογράφος-ανταποκρίτρια ξένου Τύπου, Γιώργος Τζογόπουλος, ερευνητής ΕΛΙΑΜΕΠ, μεταδιδακτορικός υπότροφος Ιδρύματος Μποδοσάκη. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Κώστας Μαυροειδής, πρόεδρος της Ενωσης Ακολούθων Τύπου.

Στις 18:00 ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης διοργανώνει εκδήλωση σε συνεργασία με τη Γενική Γραμμ
Keywords
Τυχαία Θέματα