Ελάτε να παίξουμε σφαίρα(;)


ΔΕΙΤΕ: Παιχνίδι της νέας γενιάςΉταν θέμα χρόνου μέχρι να αρχίζουν να κυκλοφορούν και τηλεχειριζόμενα «παιχνίδια» τα οποία θα επικοινωνούν με τις ταμπλέτες και τα «έξυπνα» κινητά μας είτε αυτά χρησιμοποιούν windows phone, android ή iOS λειτουργικό. Ένα από αυτά είναι και το Sphero, του οποίο η ονομασία έχει ξεκάθαρα ελληνικές ρίζες από το δικό μας «σφαίρα», ακριβώς επειδή
είναι μια σφαίρα.

Ο τηλεχειρισμός του θα γίνεται, όπως αναφέραμε, από κάποια «έξυπνη» συσκευή, συγκεκριμένα στην επίδειξη του στην έκθεση CES, χρησιμοποιήθηκαν iPhone και iPad, μέσω των εικονικών πλήκτρων και μοχλού που θα εμφανίζονται στην οθόνη της. Προτού το χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει να το καλιμπράρουμε (ρυθμίσουμε) για να συγχρονιστεί με τη συσκευή μας.

Εξ ορισμού το Sphero, κινείται με μία μέτρια ταχύτητα όμως υπάρχει και ένα κουμπί που επιτρέπει απότομη επιτάχυνση για την επίτευξη αλμάτων ή για δύσκολα περάσματα. Αν και ανθεκτικό, τα πολλά μετωπικά χτυπήματα είναι δυνατό να το αποσυντονίσουν και να χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία συγχρονισμού με τη συσκευή σας, από την άλλη να προσπαθείτε να το κυλήσετε τριγύρω και να επιτύχετε διάφορα άλματα από ράμπες θα είναι αρκετά δελεαστικό. Διαθέτει επίσης και ένα φωτάκι LED, που σας επιτρέπει να επιλέξετε χρωματικά το φωτισμό του, χρήσιμο για να χωριστείτε σε ομάδες με ίδιου χρώματος σφαίρες. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα δούμε να γίνονται διάφορες αγώνες ευελιξίας και επιδεξιότητας στο χειρισμό και θα υπάρξουν πολλοί που θα σκαρφιστούν ένα σωρό παιχνίδια.

Κάποτε τα παιδιά θα ζητούσαν ένα τηλεκατευθυνόμενο αυτοκινητάκι, και πιο παλιά θα έπαιζαν πλαστικά στρατιωτάκια, τώρα θα ζητάνε μια σφαίρα και ένα κινητό για να μπορούν να παίξουν.

Η κατασκευάστρια εταιρεία Orbotix, υποστηρίζει ότι η ακτίνα λειτουργίας είναι 50 μέτρα με χρήση Bluetooth, ενώ θα βγει στις αγορές στα τέλη του 2011και η τιμή του θα κυμαίνεται στα 100 δολάρια.


Keywords
Τυχαία Θέματα