Έκθεση σοκ για την εκπόρνευση φοιτητών και φοιτητριών

Ένας στους τρείς φοιτητές Πανεπιστημίου στο Βερολίνο, θα εξέταζε το ενδεχόμενο να εκπορνευτεί, ως μέσο για να χρηματοδοτεί τις σπουδές του, όπως ανέφερε μελέτη του Κέντρου Μελετών της γερμανικής πρωτεύουσας.

Το ποσοστό των φοιτητών στο Βερολίνο, πόλη στην οποία η πορνεία είναι νόμιμη, είναι υψηλότερο σε σχέση με το δείγμα των φοιτητών που διερωτήθηκαν στο Παρίσι (29,2%) και στο Κίεβο (18.5%), δείχνει η έρευνα που έγινε στις τρείς αυτές πόλεις.

Εύρημα της έρευνας ήταν το ότι το 4% των 3200 βερολινέζων φοιτητών που ερωτήθηκαν, ανέφερε ότι ήδη είχε πράξει κάποιας μορφής σεξουαλική εργασία, όπως εκπόρνευση, ερωτικούς χορούς, και διαδικτυακά ερωτικά σόου.

Ο αριθμός των ανδρών που ανέφερε ότι θα έπραττε σεξουαλική εργασία ήταν περίπου ίσος με αυτόν των γυναικών, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα.

Τα αποτελέσματα εξέπληξαν τους συγγραφείς της μελέτης, οι οποίοι ανέφεραν ότι την ανέλαβαν, διότι υπήρχαν συχνές αναφορές περί εκπόρνευσης φοιτητών, λίγα όμως ήταν γνωστά για την σχέση της με τις εκπαιδευτικές πολιτικές.

Η Eva Blumenschein, μία από τους συγγραφείς της μελέτης και εικοσιεξάχρονη φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Humbolt του Βερολίνου αναφέρει ότι το κύριο κίνητρο των φοιτητών ώστε να στραφούν προς την πορνεία ήταν τα οικονομικά οφέλη, ήτοι οι υψηλές ωριαίες απολαβές.

Η ερευνήτρια μίλησε ακόμη για τις πρόσφατες εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις, που είχαν αυξήσει το φόρτο εργασίας των φοιτητών με αποτέλεσμα να μην έχουν χρόνο να κερδίσουν με άλλον τρόπο χρήματα για να πληρώνουν τα υψηλότερα πανεπιστημιακά δίδακτρα γεγονός που πιθανά έπαιξε ρόλο στην αναζήτησή σεξουαλικής εργασίας.

directNEWS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα