Εκτάκτως στις Βρυξέλλες ο Λ. Παπαδήμος...

Eπαφές με κορυφαίους θεσμικούς παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα έχει απόψε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, που μεταβαίνει στις Βρυξέλλες εν όψει της αυριανής συνεδρίασης του Eurogroup για την... έγκριση του νέου πακέτου βοήθειας ύψους 130 δισ. ευρώ.
Το ταξίδι του κ. Παπαδήμου κρίθηκε αναγκαίο
προκειμένου να συμβάλει, ώστε οι τελικές διαπραγματεύσεις πριν δοθεί «πράσινο φως» για τη νέα δανειακή σύμβαση να ολοκληρώθούν με θετική έκβαση για την Ελλάδα.

Αισιόξοξη για την επίτευξη συμφωνίας κατά το αυριανό Eurogroup εμφανίστηκε σε σημερινή της συνέντευξη η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ. Ερωτηθείσα αν εκτιμά ότι θα επιτευχθεί συμφωνία τη Δευτέρα και η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη, η κ. Φέκτερ απάντησε: «Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι θα γίνει ακριβώς έτσι».
«Δεν νομίζω ότι υπάρχει πλειοψηφία για μια διαφορετική επιλογή γιατί μια διαφορετική επιλογή είναι υπερβολικά δύσκολη και κοστίζει πάρα πολλά χρήματα», πρόσθεσε.

Πάντως η ΥΠΟΙΚ της Αυστρίας προανήγγειλε ότι «αύριο θα υπάρξουν σκληρές διαπραγματεύσεις για τους μηχανισμούς ελέγχου». Οπως είπε, το νέο πακέτο βοήθειας είναι «πάνω απ' όλα πολύ αυστηρά συνδεδεμένο με τις προϋποθέσεις που πρέπει να ικανοποιήσουν οι Ελληνες. Για παράδειγμα, αυτό που εξακολουθεί να συζητιέται τώρα είναι ποιος θα είναι στο μέλλον ο εποπτικός μηχανισμός (της διαδικασίας), ώστε η Ελλάδα να επιδιώξει τον δρόμο της ανάπτυξης».

Η κ. Φέκτερ ανέφερε ότι «επί του παρόντος, η τρόικα επιβλέπει το πόσο ικανοποιεί η Ελλάδα τους όρους για την εκταμίευση του δανείου» και πρόσθεσε: «Θα συζητηθεί εκτενώς το αν αυτά τα όργανα ελέγχου θα παραμείνουν ως έχουν ή θα δημιουργήσουμε ένα νέο όργανο ελέγχου για να συνοδεύει τους Έλληνες στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων».

naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα