«Εκρηξη» για τις περικοπές στην Παιδεία

Διαδηλώσεις υπέρ της δημόσιας Παιδείας πραγματοποιήθηκαν χθες στη Ρώμη και άλλες 90 πόλεις της Ιταλίας, με αίτημα να ανακληθούν οι περικοπές που επέβαλε η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι.
  Χιλιάδες μαθητές διαδήλωσαν στους δρόμους του Μιλάνου και άλλων ιταλικών πόλεων Διαδηλώσεις υπέρ της δημόσιας Παιδείας πραγματοποιήθηκαν χθες στη Ρώμη και άλλες 90 πόλεις της Ιταλίας, με αίτημα να ανακληθούν οι περικοπές που επέβαλε η
κυβέρνηση Μπερλουσκόνι. Στις κινητοποιήσεις έδωσαν δυναμικό "παρών" αναπληρωτές καθηγητές, μαθητές και φοιτητές.

Πολλοί από τους μαθητές ξεχύθηκαν στους δρόμους κρατώντας κατσαρόλες και τηγάνια, σε μία συμβολική κίνηση που καταδεικνύει τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα του χώρου της Παιδείας. Οι φοιτητές περνώντας μπροστά από τα γραφεία της τράπεζας "Unicredit" έριξαν κόκκινη μπογιά και αβγά στην κύρια είσοδό της και κόλλησαν στα τζάμια χαρτιά που έγραφαν
 "Δεν είναι το δικό μας χρέος". Ακόμα πέταξαν αβγά και κόκκινη μπογιά στο κτίριο όπου φιλοξενείται το τοπικό παράρτημα του οίκου αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Moody's στο Μιλάνο.

Τα αυτόνομα συνδικάτα που οργάνωσαν την κινητοποίηση επισημαίνουν σε ανακοινωθέν τους ότι αντιτίθενται στις περικοπές του προϋπολογισμού, στις πολυπληθείς τάξεις που θυμίζουν κοτέτσια, στους χαμηλούς μισθούς και στα επισφαλή σχολικά συγκροτήματα που χρειάζονται άμεση συντήρηση.

Σήμερα, το μεγαλύτερο συνδικάτο της χώρας οργανώνει νέα κινητοποίηση, η οποία θα ξεκινήσει από την κεντρική πλατεία Εσέντρα της Ρώμης, με τη συμμετοχή εργαζομένων στον χώρο της Παιδείας, δημοσίων υπαλλήλων και φοιτητών.

ethnos.gr


Keywords
Τυχαία Θέματα