Χωρίς ανάπτυξη, μόνο με φόρους θα έχουμε "κοινωνικό πόλεμο"!

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο Α.ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΤΡΟΪΚΑ"

«Χωρίς ανάπτυξη με την ίδια λανθασμένη αποτυχημένη οικονομική συνταγή πως θα βγει πέρα αυτό;» φέρεται να είπε χθες το απόγευμα ο Πρόεδρος της ΝΔ Α.Σαμαράς όταν πληροφορήθηκε την συμφωνία με την "τρόϊκα" και συμπλήρωσε: «Δεν φαίνεται να τους ενδιαφέρει η κοινωνική έκρηξη. Ας είμαστε έτοιμοι
για όλα»! Λϊγο μετά ο Γ.Μιχελάκης έδινε δημόσια: «Αναγνωρίζουν το πρόβλημα ρευστότητας στην Οικονομία, αλλά δεν κάνουν καμία αναφορά για την αποπληρωμή του εσωτερικού χρέους από το Δημόσιο προς τους ιδιώτες. Με το ίδιο λάθος φάρμακο, και μάλιστα με αυξημένη δοσολογία αυτή τη φορά, δεν αναζωογονείται η Οικονομία, αλλά αντίθετα μπαίνει πιο βαθιά στην ύφεση».

Για την αξιωματική αντιπολίτευση η επανεκκίνηση της οικονομίας θα γίνει μόνο με το Ζάππειο ΙΙ, δηλ. με επαναδιαπραγμάτευση, «προκειμένου να βγούμε μια ώρα αρχύτερα από το Μνημόνιο», όπως σημείωσε ο κ. Μιχελάκης.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει αποφασίσει ότι θα πει «όχι» στο μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα από τη στιγμή μάλιστα που θα έρθει και σε ένα άρθρο και απλά η αξιωματική αντιπολίτευση θα αναμένει την εξειδίκευση των μέτρων για να δει τι θα πράξει στη συνέχεια.

Ο κ. Σαμαράς έχει αποφασίσει να επιμένει στη σκληρή γραμμή, για τους εξής λόγους,

α. Λόγω της έντασης των κοινωνικών αντιδράσεων και των κινητοποιήσων

β. Θεωρεί ότι θα διογκωθεί το αντικυβερνητικό μέτωπο λόγω των νέων μέτρων και προβλέπει κοινωνικές και πολιτικές αναταράξεις

γ. Εκτιμά ότι ο Πρωθυπουργός θα υποχωρήσει -υπό την πίεση τρόικας- ακόμα και στα σημεία που υπήρχε σύμπτωση απόψεων με τη ΝΔ.

δ. Υποστηρίζει ότι η ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο θα είναι δοκιμασία για το ΠαΣοΚ

ε. Προσδοκά σε κέρδη από τους αντιδρώντες ψηφοφόρους στις πλατείες

στ. Θέλει να ελαχιστοποιήσει τα κρούσματα διαφοροποιήσεων στο εσωτερικό της Κ.Ο.
Keywords
Τυχαία Θέματα