Απολύσεις και εφεδρεία για 40.000 υπαλλήλους του Δημοσίου


«Δεν θα γίνουν μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο» δήλωσε χθες από τη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, επιβεβαιώνοντας ότι απολύσεις θα γίνουν αλλά σταδιακά.

Οι διαδικασίες και ο σχεδιασμός για την απόλυση υπαλλήλων του Δημοσίου έχουν ήδη ξεκινήσει, με τις «ευλογίες» φυσικά της Τρόικας.

Σε περίπου ένα μήνα αναμένεται να βγουν σε εργασιακή εφεδρεία
περίπου 700 υπάλληλοι των 11 οργανισμών που καταργούνται ή συγχωνεύονται (ΕΡΤ, ΙΓΜΕ , ΚΕΔ, ΟΣΚ, ΕΤΑ, ΟΔΔΥ,ΕΘΙΑΓΕ, ΕΟΜΜΕΧ, Ίδρυμα Νεότητας, ΔΕΠΑΝΟΜ, Θέμις), ενώ μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουν ολοκληρωθεί οι λίστες με τους 20.000 υπαλλήλους που φέτος θα μπουν στο νέο εργασιακό καθεστώς.

Σειρά θα πάρουν 3.500 άτομα από τις ΔΕΚΟ , ενώ μέσα στο 2012 άλλοι 20.000 υπάλληλοι θα βγουν σε εργασιακή εφεδρεία. Πρόκειται για υπαλλήλους στις ΔΕΚΟ, υπαλλήλους νοσοκομείων, εργαζόμενους στους ΟΤΑ και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα μπουν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας ακόμα και στρατιωτικοί, πιθανόν ΕΠ.ΟΠ. οι οποίοι δεν έχουν συμπληρώσει τα απαραίτητα χρόνια υπηρεσίας για να μονιμοποιηθούν ή ακόμα και κάποιοι που έχουν υπηρεσία που ξεπερνά τα 25 χρόνια.

Ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής και νέων μέτρων, ενώ για ακόμα μια φορά απηύθυνε εκ νέου κάλεσμα προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης για εθνική συνεννόηση.
Keywords
Τυχαία Θέματα