Απεργία των ταξί


Με 24ωρη προειδοποιητική απεργία απαντούν οι ιδιοκτήτες ταξί στις διατάξεις του σχεδίου νόμου για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους, που ανακοινώθηκαν προχθές μετά τη σχετική έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Η απεργία ξεκίνησε σήμερα στις 5 τα ξημερώματα και θα λήξει στις 5 τα ξημερώματα της Παρασκευής. Παράλληλα, έχει προγραμματιστεί
Γενική Συνέλευση του κλάδου σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας, προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις και τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από τις διατάξεις του νομοσχεδίου και να ληφθούν αποφάσεις.

Οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν εξαγγείλει, επίσης, άλλη μία 24ωρη απεργία για το Σάββατο. Στο μεταξύ, σήμερα συνεδριάζουν εκ νέου και οι εργαζόμενοι σε Μετρό και ΗΣΑΠ, για να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεων τους.

Απεργούν σήμερα και οι γιατροί

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε προχθές ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, προκαλούν την αντίδραση και σε άλλους κλάδους που ξεκινούν σήμερα τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.

Με 48ωρη απεργία απαντούν και οι γιατροί σε όλη την χώρα, ενώ ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, προειδοποιεί πως θα συνεχίσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις και κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ.

«Λευκή απεργία» για τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Σε «λευκή απεργία» προσανατολίζονται οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να απέχουν από την υπερεργασία και να προχωρήσουν στην πιστή εφαρμογή των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας, γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις πτήσεις των αεροσκαφών εντός του ελληνικού εναέριου χώρου.

Στις 12-13/9 απεργούν οι εφοριακοί και οι τελωνειακοί

Παράλληλα, διήμερη απεργία ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα (12/9) και οι εφοριακοί και οι τελωνειακοί, ενώ δηλώνουν έτοιμοι να προχωρήσουν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους και μετά τη λήξη της 48ωρης απεργίας τους.

Οι εργαζόμενοι στις εφορίες και στα τελωνεία αντιδρούν στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το ενιαίο μισθολόγιο που δεν θα περιλαμβάνει την "προσωπική διαφορά" στο επίπεδο των αποδοχών τους.

Απεργία και για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα

Με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις απειλούν από την ερχόμενη εβδομάδα και οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του δήμου Αθηναίων. Αφορμή για τις νέες κινητοποιήσεις είναι η απομάκρυνση εργαζομένων των οποίων λήγουν οι συμβάσεις, καθώς τη Δευτέρα 12/9 εκδικάζονται οι προσφυγές των 450 συμβασιούχων στο δήμο (οι 210 εκ των οποίων έχουν ήδη απολυθεί από τον Αύγουστο, ενώ οι υπόλοιποι 230 έχουν συμβάσεις που λήγουν στα τέλη Σεπτεμβρίου).

Στις 22/9 απεργούν δάσκαλοι και καθηγητές

Εικοσιτετράωρη απεργία με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας, αποφάσισε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) για τις 22 Σεπτεμβρίου. Οι δάσκαλοι διαμαρτύρονται για τα αυξανόμενα προβλήματα στα σχολεία, αντιδρούν στις μειώσεις των αποδοχών τους και ζητούν προσλήψεις αναπληρωτών
Keywords
Τυχαία Θέματα