Πεντανόστιμοι κρεμμυδοντολμάδες με κρέμα λεμονιού

13:17 16/6/2021 - Πηγή: Star
Άλλη μία ξεχωριστή συνταγή έδωσε ο Λάμπρος Βακιάρος στους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου».Πώς να φτιάξετε τηγανιά Κοτόπουλου και ΜακαρονοσαλάταΟ σεφ μπήκε στην κουζίνα και έφτιαξε κρεμμυδοντολμάδες που όπως είπε στην Κατερίνα Καραβάτου είναι συνταγή της γιαγιάς του.Υλικά Συνταγής Για τη γέμιση12 - 15 μεσαία κόκκινα κρεμμύδια1 φλ. ελαιόλαδο1 μεσαίο κρεμμύδι ξερό10-12 φρέσκα κρεμμύδια1 συσκευασία ρύζι 2 φλ. νερό3 κ.γ. αλάτι1 μεσαίο ματσάκι μάραθο ή άνηθο15 μεγάλα φύλλα δυόσμουΓια την κρέμα λεμονιού3 κ.σ. ελαιόλαδο4
κ.σ. αλεύρι1 φλ. ζωμό από την κατσαρόλα1 φλ. γάλαχυμό από 1 λεμόνιαλάτι – πιπέρι3 – 4 κ.σ. μάραθο ή άνηθο Υπέροχος κρητικός κορμός με γλυκιά μυζήθραΕκτέλεση της Συνταγής Για τη γέμισηΒήμα 1 Προθερμαίνουμε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και τα 2 είδη κρεμμυδιού. Τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι. Συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για άλλα 2 λεπτά και προσθέτουμε το νερό και το αλάτι.Βήμα 1 Σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 6 – 8 λεπτά, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλα τα υγρά. Αποσύρουμε από την εστία, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
Σε αυτό το σημείο το ρύζι θα πρέπει να είναι ελαφρώς αλμυρό.Για το τύλιγμαΒήμα 1 Σε μια επιφάνεια εργασίας παίρνουμε μια φλούδα του βρασμένου κρεμμυδιού και προσθέτουμε 1 κ.γ. από τη γέμιση. Ρολάρουμε τυλίγοντας προς τα μέσα, έτσι ώστε το ρύζι να τυλιχτεί τουλάχιστον μιάμιση φορά από το κρεμμύδι. Ξεκινώντας από τις πρώτες στρώσεις του κρεμμυδιού επειδή θα είναι μεγάλες σε μήκος τις κόβουμε στη μέση.Βήμα 2Μόλις ολοκληρώσουμε τη διαδικασία με τα κρεμμύδια, σε μια μεγάλη κατσαρόλα στρώνουμε στο κάτω μέρος όσα από τα κρεμμύδια δεν μπορέσαμε να χρησιμοποιήσουμε για το γέμισμα (περίπου 6-7).Στη συνέχεια, σε κυκλικό σχηματισμό στρώνουμε, στριμώχνοντάς τα πολύ καλά μεταξύ τους, εναλλάξ έναν κύκλο από γεμιστά κρεμμύδια. Συνεχίζουμε τη διαδικασία εώς ότου έχουμε τουλάχιστον τρεις στρώσεις.Βήμα 3Περιχύνουμε την κατσαρόλα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο που δεν χρησιμοποιήσαμε και τοποθετούμε πάνω από τα ντολμαδάκια ένα πιάτο με μέγεθος τέτοιο ώστε να καλύπτει σχεδόν όλη την επιφάνεια της κατσαρόλας. Γεμίζουμε με νερό εως ότου το νερό καλύψει σχεδόν 1 δάχτυλο το πιάτο και κλείνουμε με το καπάκι.Βήμα 4 Σιγοβράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία (4-5) για 50 – 60 λεπτά.Για τη κρέμα λεμονιούΒήμα 1 Σε μία μικρή κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αλεύρι και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε συνέχεια, ώστε να ομογενοποιηθούν τα δύο υλικά.Βήμα 2Προσθέτουμε το ζεστό ζωμό και το γάλα και ανακατεύουμε γρήγορα με έναν αυγοδάρτη, προσέχοντας να μην μας σβολιάσει.Βήμα 3 Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε πάντα σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να αρχίζει να πήζει.Βήμα 4 Μόλις η κρέμα μας είναι έτοιμη, αποσύρουμε απ’ τη φωτιά, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μάραθο και γαρνίρουμε τα κολοκυθάκια.Δείτε την εκπομπή  «Στη Φωλιά των Κου Κου».
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πεντανόστιμοι,pentanostimoi