Ροβινσώνας Κρούσος, στους κινηματογράφους!

Η Odeon παρουσιάζει στους κινηματογράφους από τις 21 Απριλίου 2016 την ταινία κινουμένων σχεδίων Ροβινσώνας Κρούσος (Robinson Crusoe).

Το πολυαγαπημένο μυθιστόρημα, ένα από τα κλασικότερα όλων των εποχών, μεταφέρεται στην μεγάλη οθόνη σε μια χορταστική, ξεκαρδιστική 3D ταινία κινουμένων σχεδίων για όλη την οικογένεια!

Σε ένα μικρούλι εξωτικό νησί, ένας εξωστρεφής, περιπετειώδης

παπαγάλος με το όνομα Μακ ζει με άλλα ζώα φίλους του σε έναν επίγειο παράδεισο. Όμως ο Μακ διαρκώς ονειρεύεται ότι θα ανακαλύψει τον κόσμο, μακριά από το νησί τους. Μετά από μια μεγάλη καταιγίδα, ο Μακ και οι φίλοι του ξυπνούν για να βρουν ένα περίεργο πλάσμα στην παραλία: έναν άνθρωπο, τον Ροβινσώνα Κρούσο.

Ο Μακ -που κερδίζει το παρατσούκλι Παρασκευάς από τον Ροβινσώνα- αμέσως καταλαβαίνει ότι ο Ροβινσώνας θα τους βοηθήσει να φύγουν από το νησί για να εξερευνήσουν τον κόσμο. Παρομοίως, ο Ροβινσώνας συνειδητοποιεί ότι θα χρειαστεί την βοήθειά τους για να φύγει από το νησί. Δεν είναι πάντα εύκολο –τα ζώα δεν μιλούν «ανθρώπινα»- αλλά σιγά-σιγά όλοι μαθαίνουν να ζουν αρμονικά μαζί.

Ώσπου, η άνετη ζωή τους ανατρέπεται από δυο αγριόγατες που θέλουν να πάρουν τον έλεγχο του νησιού. Μέσα από την μάχη που ακολουθεί, ο Ροβινσώνας Κρούσος και οι φίλοι του ανακαλύπτουν την πραγματική δύναμη της φιλίας ενάντια σε όλα τα εμπόδια.

Λίγα λόγια για την ταινία

Βασισμένη στο πρώτο μπεστ σέλερ της δυτικής λογοτεχνίας, το πασίγνωστο «Ροβινσώνας Κρούσος» του Ντάνιελ Ντεφόε, η ομώνυμη ταινία κινουμένων σχεδίων αφηγείται την ιστορία του πιο διάσημου ναυαγού αλλά με μια ανατροπή: μέσα από τα μάτια των ζώων που κατοικούν στο νησί όπου εκείνος ναυαγεί!

Επικεφαλής της ομάδας είναι ένας μικρός παπαγάλος που ονειρεύεται να εξερευνήσει τον κόσμο και βλέπει την άφιξη του Ροβινσώνα ως την ιδανική ευκαιρία για να αφήσει πίσω την παλιά του ζωή. Αποφασίζει να κερδίσει την φιλία του, έτσι ώστε να φύγει μαζί του όταν έρθει η ώρα, αλλά αυτός, όπως και τα υπόλοιπα ζώα, πρέπει πρώτα να προσαρμοστούν στο περίεργο πλάσμα που έχουν μπροστά τους.

Γνωρίστε τους χαρακτήρες της ταινίας:

Ροβινσώνας Κρούσος

Μαθητευόμενος χαρτογράφος που σαλπάρει με ένα εμπορικό πλοίο για να ανακαλύψει τον κόσμο. Οι ναυτικοί τον πειράζουν για την αφέλειά του, όμως ο Ροβινσώνας καταφέρνει να επιβιώσει μετά από ένα φοβερό ναυάγιο σε ένα έρημο νησί. Η ειλικρίνεια και η αισιοδοξία του δεν τον αφήνουν να το βάλει κάτω παρά τις αντίξοες συνθήκες, ενώ η καλή του συμπεριφορά απέναντι στα ζώα εξασφαλίζει την απαραίτητη βοήθειά τους στις αμέτρητες περιπέτειες που έρχονται.

Μακ/ Παρασκευάς

Αντίθετα με άλλα ζώα, η χαρούμενη, μα απλή ζωή στο νησί δεν είναι αρκετή για τον φιλοπερίεργο αυτό παπαγάλο. Νιώθει ότι υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος πέρα από αυτόν που ξέρει, που δεν είναι παρά λίγες πέτρες περιτριγυρισμένες από ωκεανό. Όταν ο Ροβινσώνας Κρούσος βρεθεί ναυαγός στο νησί, ο Παρασκευάς -όπως τον ονομάζει ο Ροβινσώνας- αρνείται να πανικοβληθεί όπως οι φίλοι του και βοηθά να ξεπεράσουν τις προκαταλήψεις τους για να προσεγγίσουν τον Ροβινσώνα, φτιάχνοντας τελικά μια δική τους οικογένεια.

Κίκι

Παρά το μικρό της μέγεθος, η Κίκι έχει καθήκον να προστατεύει τα άλλα ζώα, να οργανώνει τα γεύματά τους και να αποτρέπει τον Παρασκευά από το να φύγει από το νησί. Χάνει σιγά-σιγά την εξουσία της μετά την άφιξη του «εισβολέα» ναυαγού αλλά δεν πάει ενάντια στους φίλους της, τους οποίους δεν θα σταματήσει ποτέ να αγαπά.

Ρόζι

Δύο είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της Ρόζι: έχει συνέχεια το μυαλό της στο φαγητό και μονίμως πέφτει κατά λάθος πάνω στους άλλους. Είναι επίσης φοβερά φοβητσιάρα, όπως και απρόβλεπτη και παρορμητική μπροστά στον κίνδυνο. Παρόλ’ αυτά, οι άλλοι την αγαπούν για τη γενναιοδωρία και την φιλική της συμπεριφορά.

Σκράμπι

Μονίμως γκρινιάρης, ο Σκράμπι δεν μπορεί να δει πολύ καλά και συνήθως έχει το μυαλό στο φαΐ. Πρέπει μονίμως να τον σώζουν από επικίνδυνες καταστάσεις ή να τον αποτρέπουν από το να κάνει χαζομάρες. Μένει μονίμως πίσω, αλλά παραμένει πάντα αστείος και αξιαγάπητος.

Καρμέλο

Ο Καρμέλο είναι τεμπέλης, σαρκαστικός και με μια τάση να σουφρώνει διάφορα. Είναι όμως πάντα έτοιμος να πάρει ρίσκα για να σώσει τους φίλους του και το καμουφλάζ του είναι τόσο αποτελεσματικό που καταφέρνει να εξαφανίζεται σχεδόν τελείως.

Έπι

Η νεότερη της ομάδας, η Έπι είναι μεγάλο πειραχτήρι. Περνά πολύ χρόνο με τον Πάνγκο, ο οποίος την αγαπά και την προστατεύει σαν μεγάλος αδελφός.

Πάνγκο

Ο Πάνγκο τα πάει πολύ καλά με όλους, αλλά η Έπι είναι η αγαπημένη του. Είναι εκπληκτικός ακροβάτης και διασχίζει με χάρη τη ζούγκλα, σκαρφαλώνοντας δέντρα, γλιστρώντας στα μπαμπού και ισορροπώντας στα κλαδιά. Αν υπάρχει ποτέ πρόβλημα, μπορείς να βασίζεσαι πάνω του!

Άινσλεϊ

Ο Άινσλεϊ είναι ένα γέρικο σκωτσέζικο σκυλί που είναι ο πιστός φίλος του Ροβινσώνα και προστάτη του στα ταξίδια του. Είναι πάντα με το μέρος του αδύναμου και ποτέ δεν υποχωρεί σε μία μάχη.

Σκηνοθεσία Βενσάν Κέστελουτ

Μπεν Στάσεν

Σενάριο Κρις Χάμπελ

Σαμ Γκρέιαμ

Ντομινίκ Παρί

Παραγωγή Μπεν Στάσεν

Καρολίν Βαν Ίσεγκεμ

Ντομινίκ Παρί

Τζίνα Γκάλο

Μιμί Μεινάρντ

Ηθοποιοί μεταγλώττισης Φοίβος Ριμένας

Δημήτρης Μακαλιάς

Λουκάς Φραγκούλης

Μαρία Ζερβού

Τζίνη Παπαδοπούλου

Αφροδίτη Αντωνάκη

Ηλίας Ζερβός

Βασίλης Μηλιός

Καλλιτεχνική διεύθυνση Άντονι Λεβέκ

Βενσάν Κέστελουτ

Μουσική Ραμίν Ντζαουάντι

Διάρκεια 90’

Διανομή Odeon

Keywords
Τυχαία Θέματα