Που να βρω την ψυχή μου…Μουσική - Μίκης Θεοδωράκης
Επανακυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιανός, το βιβλίο του Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο «Που να βρω την ψυχή μου… Μουσική», το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2002.
Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο της τριλογίας «Που να βρω την ψυχή μου…» με τον υπότιτλο ΜΟΥΣΙΚΗ, μέσα στο οποίο περιλαμβάνονται κείμενα, άρθρα, ομιλίες, συνεντεύξεις, αποσπάσματα από κείμενα του Μίκη Θεοδωράκη, που αφορούν την μουσική και το τραγούδι.
Στο ένθετο περιλαμβάνονται τα χειρόγραφα σχέδια του Μίκη Θεοδωράκη "Αστερισμοί" που απεικονίζει τους
Το βιβλίο προλογίζει ο Ανδρέας Μαράτος.
Έργο εξωφύλλου: Μίκης Θεοδωράκης.
Η μουσική του Μίκη, ταξιδεύει ήδη στο χρόνο, όπως κάθε τέχνη υψηλή που εξέφρασε αυθεντικά την εποχή της και αφουγκράζεται τα επερχόμενα. Περιμένει πάντα νέα ακροατήρια στις γειτονιές του κόσμου που θα την ανακαλύψουν. Μας προσκαλεί και εμάς να συναντιόμαστε μαζί της χωρίς τις παρωπίδες του συρμού. Ας την ακολουθήσουμε σ’ αυτό το ωραίο ταξίδι.
Θα ακολουθήσουν οι επανακυκλοφορίες και των άλλων δύο έργων της τριλογίας, με υπότιτλους "Τέχνη και Πολιτισμός" και "Ιδέες".
Απόσπασμα από τον πρόλογο του Ανδρέα Μαράτου
«Παρά τη βράβευσή του από τα χέρια του Σοστακόβιτς, τις παραγγελίες από το Covent Garden, την αποδοχή κοινού και κριτικών, θα επιλέξει να επιστρέψει στην Ελλάδα επιτελώντας το προσωπικό του χρέος. Ο «Επιτάφιος» θα γίνει ορόσημο. Εκείνη τη στιγμή διανοίγεται οριστικά το μουσικό του σύμπαν. Ο στοχαστικός μουσικός λυρισμός που διαπερνά διαχρονικά το έργο του, τότε κατοχυρώνει την ταυτότητά του στη συνείδηση του κόσμου. Οι μελωδίες του θα βρουν το κοινωνικό και ιστορικό πεδίο έκφρασης για να εκβάλουν με ορμή.
Θα τραγουδηθούν σε θέατρα, μπουάτ, αίθουσες συναυλιών και κινηματογράφους, σε γειτονιές, ακάλυπτους και αυλές, σε δρόμους διαδηλώσεων και σε πολιτικές συγκεντρώσεις, σε γήπεδα και σε πλατείες, θα διαδοθούν ηχογραφημένες σε δίσκους και κασέτες, θα φυγαδευτούν στο εξωτερικό ως πολύτιμοι ταξιδιώτες του ανυπότακτου πνεύματος στα χρόνια της Δικτατορίας, θα τις μάθουν φυλακισμένοι και εξόριστοι, θα ακουστούν σε μακρινές γειτονιές και πολιτείες σε όλο τον κόσμο.
Η ποίηση του αδελφού του Γιάννη, τα κρυπτικά τοπία του Σεφέρη, οι συμβολικοί και πραγματικοί τόποι της Ρωμιοσύνης του Ρίτσου, το ολόφωτο αρχιπέλαγος του Ελύτη, οι φτωχογειτονιές και τα μνημονικά περάσματα του Λειβαδίτη, η εξεγερσιακή μελαγχολία του Αναγνωστάκη, η οργισμένη πολιτεία του Τριπολίτη, το μυθικό εορτολόγιο του Λόρκα, η εξεγερμένη ήπειρος του Νερούδα, η ανθρωπομορφική ερωτική φύση στην ποίηση του Καρατζά, η ευαισθησία του Μάνου και της Αγγελικής Ελευθερίου, θα γίνουν αξεπέραστοι κύκλοι τραγουδιών».
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ψυχαγωγία
- Τα 5 κουρέματα που πρέπει να δοκιμάσεις το 2017
- 20 βιβλία που ξεχώρισαν το 2016
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα; Μην τους ξεχάσετε...
- Αλέξανδρος Ρήγας: Άγριος καβγάς με τους ηθοποιούς για τα ποσοστά στο θέατρο
- Η απίστευτη επιτυχία του «Careless Whisper» και ο λόγος που... εκνεύριζε τον Τζορτζ Μάικλ
- Το θανατικό του 2016 συνεχίζεται: «Εφυγε» στα 54 διάσημος ηθοποιός!
- Οι 8+1 διάσημοι ηθοποιοί που «έφαγαν» τη σκόνη της Γιόχανσον! [photos]
- Καινούργιου - Μενεγάκη: Το μονόπετρο της Ελένης και οι ευχές στην Κατερίνα....
- Ξεκινούν πάλι οι δωρεάν ξεναγήσεις στους αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας
- «Σύρματα»: Το νέο album των KollektivA
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Culture Now
- 20 βιβλία που ξεχώρισαν το 2016
- «Σύρματα»: Το νέο album των KollektivA
- Στιγμές του 20ού αιώνα - Λίνα Αλεξίου
- Πρωτοχρονιά με τον Άμλετ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
- Ala Turka Ala Greka με τη Zekiye Yürekli στο Faust
- Που να βρω την ψυχή μου…Μουσική - Μίκης Θεοδωράκης
- Ο Πέτρος Μάλαμας στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – Up Stage
- Burger Project: Ευχόμαστε (και προσευχόμαστε) για περισσότερη αγάπη, συμφιλίωση και ενότητα
- "Buy me": Performance στο Θέατρο Underground
- Ο Μάνος Ελευθερίου στο Studio Μαυρομιχάλη

- Τελευταία Νέα Culture Now
- Που να βρω την ψυχή μου…Μουσική - Μίκης Θεοδωράκης
- 20 βιβλία που ξεχώρισαν το 2016
- Γιώργος Γκόζης: Τα ορφανοπαίδια που μας διαμόρφωσαν μας κληροδότησαν τα πάντα
- Ο Μάνος Ελευθερίου στο Studio Μαυρομιχάλη
- Ο Πέτρος Μάλαμας στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – Up Stage
- Στιγμές του 20ού αιώνα - Λίνα Αλεξίου
- Πρωτοχρονιά με τον Άμλετ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
- "Buy me": Performance στο Θέατρο Underground
- Burger Project: Ευχόμαστε (και προσευχόμαστε) για περισσότερη αγάπη, συμφιλίωση και ενότητα
- Αντιγόνη - Σοφοκλή (μτφ. Δημήτρης Στεφανάκης)
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ψυχαγωγία
- Καινούργιου - Μενεγάκη: Το μονόπετρο της Ελένης και οι ευχές στην Κατερίνα....
- Τσιμιτσέλης για ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΟΥ:«Σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός πως ήταν κωμωδία...»
- Οι ευχές της Ζήνας Κουτσελίνη για τις μέρες των γιορτών και η ίωση που ταλαιπωρεί τους συνεργάτες της (Video)
- O Drake τα έχει με την JLo και η Rihanna ξενέρωσε! #Unfollow
- Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσκαλεί το Ελληνικό Δημόσιο να παραλάβει το Κέντρο Πολιτισμού
- Τα 5 κουρέματα που πρέπει να δοκιμάσεις το 2017
- Ο ALPHA ψάχνει τηλεοπτικό ταίρι για τη Ράνια Τζίμα-Αυτό το όνομα έπεσε στο τραπέζι...
- THE VOICE:Μια ανάσα πριν τα battles...
- Ξεκινούν πάλι οι δωρεάν ξεναγήσεις στους αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας
- Η απίστευτη επιτυχία του «Careless Whisper» και ο λόγος που... εκνεύριζε τον Τζορτζ Μάικλ