Ο πιανίστας Γιώργος Κωνσταντίνου συναντά τον Ιδεότοπο, στο Beton7

O μουσικός Γιώργος Κωνσταντίνου θα συναντήσει τους φίλους του Ιδεότοπου σε μια εκδήλωση με θέμα τη μουσική στο Beton7, το Σάββατο 15 Ιουνίου 2013, στις 18.00.


Η εκδήλωση είναι ενταγμένη στον κύκλο εκδηλώσεων με γενικό τίτλο ΠΕΡΙ ΖΩΗΣ, ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ, ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ του Ιδεότοπου. Ο μουσικός μοιράζεται μουσικά μέρη δικής του επιλογής και μιλά για το πώς η μουσική και η ζωή του αλληλοεπηρεάζονται. Ο ίδιος για την εκδήλωση λέει: «Η ερωτική τρυφερότητα και σκληρότητα του ποιητικού λόγου

καθρεπτίζεται στον τρυφερό και σκληρό ερωτισμό της μουσικής. Η μουσική διαδρομή ξεκινά με κομμάτια του Γ. Κουμεντάκη από την "Μεσόγειο έρημο". Αισθαντική και τρυφερή η μουσική του Έλληνα συνθέτη, μας συνοδεύει στα πρώτα ερωτικά ποιήματα του Cummings και του Καβάφη. Η μυστικιστική ατμόσφαιρα αρχίζει σταδιακά να διαταράσσεται από την εμφάνιση της ποίησης του Bukowski σε συνδυασμό με κάποια κομμάτια της Musica Ricercata του Ligeti. Η ερωτική σκληρότητα του Bukowski συγκρούεται με τον μουσικό σαρκασμό του Ligeti. Ελάχιστες ποιητικές στιγμές νοσταλγίας όπως το "somewhere Ι havenevertravelled.." το οποίο συνηχεί με το VII του Ligeti.. γρήγορα σβήνουν για να δώσουν την θέση τους στα τελευταία έργα της παράστασης, τα Χ και ΧΙ , του Ligeti, των οποίων η χρωματική πολυφωνική δομή μαζί με το σκοτεινότερο ποίημα του Bukowski μας οδηγούν στο σκοτεινότερο σημείο του ανθρώπινου ερωτισμού».

Για τον πιανίστα Γιώργο Κωνσταντίνου
Η πρώτη ουσιαστική μουσική καθοδήγηση του οφείλεται στον Ρώσο πιανίστα και παιδαγωγό, AlexeiMiroshnikov. Αργότερα, σπουδάζει στην Ακαδημία LisztFerenc της Βουδαπέστης με καθηγητές, όπως ο FerencRados και ο AndrasKemenes και συνεχίζει να διαμορφώνει την δική του μουσική προσωπικότητα. Προβάλλει ερμηνεύοντας και διδάσκοντας τη μουσική των Ελλήνων συνθετών του εικοστού αιώνα όπως των Σκαλκώτα, Σισιλιάνο, Κουμεντάκη, καθώς και τα σπουδαία έργα της ουγγρικής και ρωσικής πιανιστικής φιλολογίας από τον Liszt και τον Scriabin έως τον Ligeti, τον Kurtag και τον Schedrin. Προέρχεται από μια οικογένεια καλλιτεχνών και έχει βραβευτεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2003 περιοδεύει δίνοντας ρεσιτάλ σε σημαντικές αίθουσες και πόλεις του εξωτερικού και συμπράττει με σημαντικούς μουσικούς και ορχήστρες.

Ο ΙΔΕΟΤΟΠΟΣ ΜΚΟ
Ο ΙΔΕΟΤΟΠΟΣ ΜΚΟ είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία η οποία έχει σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και τον προβληματισμό σε θέματα ψυχολογίας, αυτογνωσίας, επιστήμης, πολιτισμού, μεταφυσικής, θρησκείας, φιλοσοφίας και οικολογίας ώστε να δημιουργηθεί μια κοινωνία ενεργών και ενημερωμένων πολιτών.

Keywords
Αναζητήσεις
ιδεοτοπος μκο, beton7 kurtag
Τυχαία Θέματα