Ο Γαργαληστής του Δημήτρη Μπασλάμ, στο Θέατρο του Άλσους

Το Φεστιβάλ Ηλιούπολης παρουσιάζει τον Γαργαληστή του Δημήτρη Μπασλάμ, σε μια διαφορετική παράσταση στο Δημοτικό Θέατρου του Άλσους “Δημήτρης Κιντής”, την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013 στις 21.00.

Ο Γαργαληστής του Δημήτρη Μπασλάμ είναι ένα έργο για αφηγητή και ορχήστρα. Tο 2005 κυκλοφόρησε το CD του παραμυθιού από τη Sony Music με τη συμμετοχή

γνωστών καλλιτεχνών όπως ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Γιάννης Αγγελάκας, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Γιάννης Χαρούλης, η Μάρθα Φριτζύλα και πολλοί άλλοι. Την ίδια χρονιά οι εκδόσεις Επόμενος Σταθμός εκδίδουν το βιβλίο με την εικονογράφηση του Βίκτωρα Μοσχόπουλου.

Έχει ταξιδέψει σε πάρα πολλά μέρη της Ελλάδας με κύριους σταθμούς το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το 2007 και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 2009, σε σκηνοθεσία και αφήγηση του Αντώνη Καφετζόπουλου. Στη συγκεκριμένη μουσική παράσταση, ο Αντώνης Καφετζόπουλος αφηγείται την ιστορία του Γαργαληστή και μια ομάδα 6 μουσικών, τη συμπληρώνουν σαν χορός με τη μουσική και τα τραγούδια του έργου.

Μία πρωτότυπη μουσική παράσταση, που φέρνει τα παιδιά σε επαφή με το πρόβλημα της μοναξιάς αλλά και τη χαρά της γενναιοδωρίας. Όλα αυτά μέσα από την τέχνη της αφήγησης και τον ενθουσιασμό του ακούσματος μιας ζωντανής ορχήστρας.

Συμμετέχουν:

Αντώνης Καφετζόπουλος/ Αφήγηση_

ΔημήτρηςΜπασλάμ/ Μπάσο_

ΧρήστοςΠαππάς /Φαγκότο_

Edi Spaapen /Κρουστά_

Θανάσης Dzingovic /Ακουστική Κιθάρα_

Λουίζα Σοφιανοπούλου/Τραγούδι_

Γιώργος Νικόπουλος / Μαντολίνο, γιουκαλίλι

Keywords
Τυχαία Θέματα