Μη Μου 'Απτου! - Κίρκη Κεφαλέα
Από τις Εκδόσεις Gutenberg κυκλοφορεί το βιβλίο, Μη Μου 'Απτου! Η εικόνα της Μαγδαληνής της Κίρκης Κεφαλέα.
Καμιά μορφή της Καινής Διαθήκης, πλην βεβαίως του Ιησού και της Θεοτόκου, δεν υπήρξε τόσο ισχυρός πόλος έλξης για τους ποιητές όσο η μορφή της Μαγδαληνής. Και καμιας άλλης μορφής της Καινής Διαθήκης η ιστορία δεν παραποιήθηκε τόσο όσο η δικής της. Μείζονες, ελάσσονες και ασήμαντοι ποιητές βρίσκουν στο πρόσωπο της Μαγδαληνής στοιχεία πρόσφορα για την έκφραση ορισμένων βασικών συναισθημάτων τους και, όταν δεν τα βρίσκουν, τα εφευρίσκουν.
Η πλην ολίγων εξαιρέσεων απεικόνιση
Η Κίρκη Κεφαλέα γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Γερμανική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Γαλλική και Συγκριτική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Saarbrucken.
Η διδακτορική της διατριβή Das Land der Griechen: Studien zur Griechenlandrezeption in der modernen europaischen Erzahlliteratur (Η Γη των Ελλήνων: Μελέτες για την Πρόσληψη της Ελλάδας από τη Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Πεζογραφία) εκδόθηκε το 1995 από τον εκδοτικό οίκο Konigshausen und Neumann.
Έχει επίσης δημοσιεύσει τα βιβλία: Οργή Θεού: Οι Ελληνικές Εκδοχές της «Ελεονώρας» του Μπύργκερ (Νεφέλη, 1999), Μη μου ΄Απτου! Η Εικόνα της Μαγδαληνής στη Νεοελληνική Ποίηση (Ίνδικτος, 2004), και έχει ασχοληθεί με επιμέλειες βιβλίων και με λογοτεχνικές μεταφράσεις. Οι κυριότερες είναι: Η Ελληνική Εμπειρία του John Fowles (Ολκός, 1996), το θεατρικό έργο Αριάδνη, Η Λησμονιά του Michel Deon (Χατζηνικολή, 1999), Η Ελληνική Εμπειρία: Κείμενα τού Διεθνούς Λογοτεχνικού Συμποσίου των Δελφών, 2004 (Νεφέλη, 2006), Γνωριμία με την Ελλάδα του Ζακ Λακαριέρ (Χατζηνικολή, 2008). Το 2013 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Τυπωθήτω (σειρά «Λάλον Ύδωρ») το βιβλίο της Μεταμορφώσεις της Σελήνης: Ανθολογία Ποιημάτων για το Φεγγάρι.
Είναι επίκουρη καθηγήτρια Συγκριτικής Λογοτεχνίας στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ψυχαγωγία
- «BAHAR»: Συναρπαστικές εξελίξεις στην καθημερινή σειρά του Star
- Δείτε το συμβολικό τατουάζ του Λευτέρη Πετρούνια!
- Το master plan για τον Φαληρικό Όρμο
- Ποιός δημοφιλής τραγουδιστής ήταν ερωτευμένος με την Χάρις Αλεξίου;
- 11χρονη πνίγηκε την ώρα που έβγαζε σέλφι - Έχασαν την ζωή τους και οι γονείς της για να την σώσουν
- Η υψίφωνος Άννα Μορφίδου, για μία συναυλία στο Αχίλλειον Ribas
- Πόσο ρατσιστικό ήταν το tweet της Ελεν ΝτιΤζένερις για τον Γιουσέιν Μπολτ;
- Φεστιβάλ Δράμας 2016: «Blue Sky From Pain» του Στέφανου Μαγκριώτη
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Culture Now
- Τελευταία Νέα Culture Now
- Μη Μου 'Απτου! - Κίρκη Κεφαλέα
- Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου στο Θέατρο Τεχνόπολις στην Κρήτη
- Το 6ο Athens Open Air Film Festival ταξιδεύει με το Amadeus στην Αίγινα
- Αντιγόνη σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη στις Αχαρνές
- Γαμπροί για πούλημα, των Ρέππα - Παπαθανασίου στο Βεάκειο Θέατρο
- Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Γιάννης Ζουγανέλης στην Τήνο
- Συναυλία της Άννας Μπαλάσκα στο Λαογραφικό &Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης
- Ρεσιτάλ βιολιού με τον Λεωνίδα Καβάκο στην Ύδρα
- The Baboons vs The Bullets live στο Gagarin 205
- Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης live στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ψυχαγωγία
- 11χρονη πνίγηκε την ώρα που έβγαζε σέλφι - Έχασαν την ζωή τους και οι γονείς της για να την σώσουν
- H Mιλένα Αποστολάκη γράφει για την αγαπημένη της Πάτμο!
- Πόσο ρατσιστικό ήταν το tweet της Ελεν ΝτιΤζένερις για τον Γιουσέιν Μπολτ;
- Café Society
- Δήλωσε συμμετοχή να γίνεις ένας από τους 170 κωπηλάτες της τριήρης Ολυμπιάς
- Η υψίφωνος Άννα Μορφίδου, για μία συναυλία στο Αχίλλειον Ribas
- Ο Κωστής Μαραβέγιας στο Βεάκειο Θέατρο



