Με ποιες λέξεις μιλάμε για την κουζίνα σήμερα: Στρογγυλή τράπεζα στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Το Γαλλικό Ινστιτούτο μας προσκαλεί στη στρογγυλή τράπεζα, με τίτλο Με ποιες λέξεις μιλάμε για την κουζίνα σήμερα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μαρτίου 2016 στο πλαίσιο της Γιορτής της Γαλλοφωνίας 2016.

Οι γαλλόφωνες χώρες διατηρούν άραγε μία ιδιαίτερη σχέση με την κουζίνα; Σε πολλές από αυτές, οι εκπομπές μαγειρικής, τα βιβλία συνταγών και τα γαστρονομικά ιστολόγια (blogs) γνωρίζουν πρωτοφανή άνθιση. Τόσο στην Ελλάδα

όσο και στη Γαλλία, όλο και περισσότεροι άνθρωποι διερωτώνται τι τρώνε.

Στη Γαλλία παρατηρείται μία στροφή προς τα τοπικά προϊόντα, τα προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας και τα γκουρμέ παντοπωλεία.

Προϊόντα ονομασίας προέλευσης, βιολογικά προϊόντα, προϊόντα δίκαιου εμπορίου, οικολογικά προϊόντα κατακλύζουν την αγορά: πώς τα ξεχωρίζουμε; Είμαστε μάρτυρες μίας πραγματικής πράσινης επανάστασης ή μίας νέας στρατηγικής μάρκετινγκ; Η Ελλάδα και τα εξαιρετικής ποιότητας τοπικά προϊόντα της μπορούν άραγε να αποτελέσουν παράδειγμα;

Με τους:

Anne Lataillade, δημιουργός ενός από τα δημοφιλέστερα γαστρονομικά blog: www.papillesetpupilles.fr

Κρίτωνα Πουλή, σεφ και συνιδρυτής του ντελικατέσεν «Kilikio», μία μικρή ελληνική γωνιά στην καρδιά του Παρισιού

Συντονισμός: Pauline Xiradakis, διευθύντρια των εστιατορίων La Tupina, Kuzina, Le Bar-Cave, Le Comestible, Maison Fredon στο Μπορντώ.

Θα ακολουθήσει γευσιγνωσία εκλεκτών ελληνικών προϊόντων.

Περισσότερα για τη Γιορτή της Γαλλοφωνίας 2016 μπορείτε να δείτε εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα