Μάιος 2016 στο Βρυσάκι

O Μάιος έφτασε και μαζί του φέρνει το Athens Fringe Live στο Βρυσάκι! Θεατρικές παραστάσεις, μουσικά δρώμενα, σεμινάρια διαφόρων θεματικών και δράσεις, διαμορφώνουν το πρόγραμμά του και μας καλούν να ομορφύνουμε την καθημερινότητά μας συμμετέχοντας σε μία γιορτή τέχνης! Και καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει, απολαμβάνουμε τα βράδια μας στη γνωστή πλέον

ταρατσούλα του Βρυσακίου, πίνοντας δροσερά cocktails!

Αυτό το μήνα στο Βρυσάκι:

Ομαδική Έκθεση Athens Fringe Live 2016
Διάρκεια έκθεσης: 9 Μαΐου- 15 Μαΐου
Ωράριο λειτουργίας: 12:00 - 20:00 καθημερινά

Με την έναρξη του Athens Fringe Live, τo Βρυσάκι έχει τη χαρά να φιλοξενεί δύο εικαστικά έργα και μια νέα συλλογή ρούχων! Ο Δημήτρης Ηλιόπουλος συμμετέχει ξανά στο φεστιβάλ με το έργο του ''En attendant la punition'', ενώ η ανερχόμενη εικαστικός Γωγώ Σαμπάνη μας παρουσιάζει μία υπέροχη δημιουργία από κάρβουνο. Παράλληλα, εκτίθεται στο χώρο η νέα σειρά του brand Find my Tuesdays, ''wheelsucker 2016 collection''.

Σεμινάριο: Κοινωνικά status και ταυτότητα στο θέατρο

Διάρκεια σεμιναρίων: Από Παρασκευή 13 Μαΐου και κάθε Παρασκευή, έως 29 Ιουλίου

Ώρα: 17.00 - 19.00

Κόστος συμμετοχής: 30 ευρώ/ μήνα

Αυτό το σεμινάριο θα είναι ένα ταξίδι αναζήτησης και ανακάλυψης του εαυτού μέσα στην κοινωνία. Ποιοι είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν την άνοδο και την κάθοδο μας στην κοινωνία. Τι συναισθήματα μας γεννά αυτό; Είναι ίδιο το status του τάδε με του δείνα; Τι είναι αυτό που μας διαφοροποιεί από τους άλλους; Ποια η σχέση της κοινωνίας στη δημιουργία ταυτότητας και στερεοτύπων;

Σεμινάριο ‘’Fashion Recycling’’

Διάρκεια σεμιναρίων: Από Σάββατο 14 Μαΐου και κάθε Σάββατο έως και 4 Ιουνίου
Ώρα: 12.00 - 16.00
Kόστος συμμετοχής: 40 € + ΦΠΑ για όλο τον κύκλο

Ξηλώθηκε ή σκίστηκε το αγαπημένο σας ρούχο; Μην το πετάξετε...επιδιορθώστε το μόνοι σας. Υπάρχει τρόπος να μείνουν τα ρούχα κοντά μας και όχι στο κάδο των σκουπιδιών. Το σεμινάριο απευθύνεται σε κάθε γυναίκα ανεξαρτήτως ηλικίας που επιθυμεί να ράψει εύκολα, χωρίς μηχανή, γρήγορα, σωστά, οικονομικά και προπάντων χωρίς πρόβες. Είναι για αυτούς που θέλουν να μάθουν για την μεταποίηση και μπορούν να έχουν πρακτική πάνω στα δικά τους ρούχα. Δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις, αυτό που μετράει είναι η κλίση, η καλή διάθεση και η αγάπη για δημιουργία.

Attica Terra Walks

Ημερομηνίες περιπάτων: Από Κυριακή 15 έως Κυριακή 22 Μαίου 2016
Ώρα: 11:00 π.μ.
Συμμετοχή στο πιλοτικό πρόγραμμα: ΔΩΡΕΑΝ με τη φωτογραφική σας μηχανή

Το Attica Terra Walks πραγματοποίησε με επιτυχία τα πιλοτικά, πολιτιστικά προγράμματά του, τον Απρίλιο. Μετά από επιθυμία των συμμετεχόντων στις δράσεις του Απριλίου το Attica Terra Walks συνεχίζει τις πιλοτικές, πολιτιστικές του δράσεις και τα Σαββατοκύριακα του Μαΐου!

Μέσα από διαφορετικές προσεγγίσεις και θεματικές, οι περιηγήσεις και οι επιστημονικές εισηγήσεις στοχεύουν να μας κάνουν να δούμε την Αθήνα να αυτο- αποκαλύπτεται και να μας εμπνέει, επικοινωνόντας μας αρχέτυπους μύθους που γίνονται δικοί μας.

15 Μαίου: ''Αρχαία Ελληνική και σύγχρονη καθημερινότητα συναντιούνται μέσα από την οινο-γευσιγνωστική δοκιμή Ελληνικών κρασιών 'Nunc est Bibendum'''

22 Μαίου: ''Tα κτίρια αποκτούν φωνή και αφηγούνται ιστορίες''

Σεμινάριο ''Mixed Media Recycling Trash Art''

Διάρκεια σεμιναρίων: Από Κυριακή 15 Μαΐου και κάθε Κυριακή έως 5 Ιουνίου
Ώρα: 12.00 - 16.00
Κόστος συμμετοχής: 40 € + ΦΠΑ για όλο τον κύκλο

Αντικείμενα που αλλάζουν όψη. Πώς μπορούμε να επανα-χρησιμοποιήσουμε παλιά αντικείμενα με «ευτελή» υλικά για να δημιουργήσουμε πάλι από την αρχή.

Δεκάδες αντικείμενα στο σπίτι μας, τα οποία άνετα μπορούν να αποκτήσουν νέα χρηστικότητα, να ανανεώσουν την εικόνα του σπιτιού μας ή ακόμα και να μας λύσουν τα χέρια.

Έχετε παλιά πιάτα ή ποτήρια που έβαψαν στο πλυντήριο που αγοράσατε; Έχετε ένα μπουκάλι γυάλινο από νερό ή χυμό; Μια τσάντα που έχει φθαρεί; Όλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και πάλι σαν καινούργια.

Χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις ζωγραφικής, με την μέθοδο decoupage και άλλων τεχνικών μέσων, όλοι μπορούν να μάθουν αρκεί να το θέλουν!

Έκθεση φωτογραφίας ‘’Banana Pancake, a photojourney to the southeast Asian trail”

Διάρκεια Έκθεσης: 16-22 Μαΐου 2016
Ωράριο λειτουργίας: 12:00-20:00, καθημερινά

Ο Μάνος Φίκαρης παρουσιάζει στο Βρυσάκι φωτογραφίες από το οδοιπορικό του στην νοτιανατολική Ασία.

Με μόνα εφόδια ένα σακίδιο και μια φωτογραφική μηχανή διέσχισε για 7 μήνες το “banana pancake trail”, όπως λέγεται το νοητό μονοπάτι που ξεκινάει από την Ινδία και φτάνει μέχρι και το Βιετνάμ.

Οι φωτογραφίες του μας μεταφέρουν από την έρημο του Ρατζαστάν, στα βουδιστικά χωριά των Ιμαλαΐων κι από τα παραποτάμια χωριά του Λάος, στις πολύχρωμες αγορές του Βιετνάμ. Καταγράφοντας την καθημερινή ζωή, τα τοπία και τα πρόσωπα προσφέρει μια διαφορετική ματιά σε μακρινές γωνιές του κόσμου.

A concert featuring by July Grace, ''Power of Love''

Ημερομηνία: 18 Μαΐου
Ώρα έναρξης: 21.30
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ

Ένα μουσικό live με ξένα τραγούδια των 90's, θα μας παρουσιάσει η Μολδαβή τραγουδίστρια July Grace (Julia Storoj), στην αυλή του Βρυσακίου, με τίτλο ''Power of love''.

‘’Μαύρο Γιασεμί’’

Ημερομηνίες παράστασης: 23 και 24 Μαίου 2016
Ώρα Έναρξης: 21:30
Εισιτήρια: 10 και 5 ευρώ

Μετά από μια επιτυχημένη πορεία, η αγαπημένη παράσταση δε θα μπορούσε να λείπει από το φετινό Athens Fringe Live. Ο μονόλογος μιας κομμώτριας όταν βγάζει το προσωπείο της ηθοποιού, που πάντα ήθελε να γίνει, και αφήνει τον εαυτό της γυμνό στην περιπέτεια ενός φλεγόμενου 'εγώ'. Ενός 'εγώ' που καταρρέει όταν αντικρίζει την πραγματικότητα μέσα στον καθρέφτη και παγώνει το χρόνο. Ενός 'εγώ' που ανασυγκροτείται για να σχεδιάσει εκδίκηση. Ενός 'εγώ' που μυρίζει μαύρο γιασεμί.

Συγγραφέας : Μαρία Μαραγκουδάκη
Σκηνοθεσία : Βασίλης Βασιλάκης
Ερμηνεία : Κατερίνα Γκατζόγια
Μουσική : Νίκος Επίσκοπος
Φωτογραφία : Γιώργος Σκιτζάκος

Θεατρική παράσταση ''Μην Ξεχάσετε το Κέρμα''

Ημερομηνία παράστασης: Παρασκευή 27 Μαΐου 2016
Ώρα: 21:30
Είσοδος: 10 ευρώ

Κι έρχεται η στιγμή που χρειάζεται να δώσεις κάποια εξήγηση. Μα πώς αλήθεια να περιγράψεις τα ανεξήγητα ή και φαινομενικά περίεργα, όταν στην ουσία τους είναι βαθύτατα συνηθισμένα;

Μία παράσταση που στοχεύει στο να αναδείξει τον ψυχισμό του σύγχρονου - και μη- ατόμου, σε καταστάσεις καταπιεστικές και αναγκαίες που του επιβάλλεται να τις αντιμετωπίσει, με ένα αποτέλεσμα που ακροβατεί ανάμεσα στο κωμικό και το τραγικό, το λογικό και το παράλογο, δημιουργώντας ένα συνονθύλευμα αυτών, φερμένο στην σκηνή από τα πιο αστεία πλάσματα. Αυτή βέβαια είναι η μία μόνο όψη του ''κέρματος''... Αναποδογύρισε το!

Από τη Θεατρική Ομάδα 2Μ

Website: https://www.facebook.com/2M.TheatrikiOmada/?ref=aymt_homepage_panel

Παίζουν: Λίλη Τέγου, Μαρία Ιωάννου, Μαρία Θεοφιλάτου

Keywords
βρυσακι, μαιος, athens, fringe, live, καλοκαιρι, νέα, find, status, μαΐου, ΦΠΑ, attica, terra, συμμετοχή, δωρεαν, αθηνα, est, media, recycling, trash, art, ιουνίου, power, julia, love, https, facebook, θεατρο, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, www.facebook.com, Καλή Χρονιά, θεμα εκθεσης 2012, αλλαγη ωρας 2013, ξανα, κοινωνια, γιασεμι, γυναικα, γωνιες, δωρεαν, ινδια, καθημερινη, οψη, περιεργα, προγραμμα, ρουχα, τραγουδια, φωτογραφιες, attica, fringe, αγαπη, ασια, αστεια, βιετναμ, βραδια, γινει, γινονται, γωγω, δρωμενα, ευκολα, υπαρχει, εκθεση, εργα, επιτυχια, επιθυμια, ερχεται, ζωη, ιδιο, εικονα, ιωαννου, κλιση, κτιρια, λειπει, μαυρο, μαΐου, ματια, μηνες, μαρια, μονα, νερο, ομαδα, παντα, ουσια, πιατα, πλυντηριο, ποτηρια, προγραμματα, σαββατο, σεμιναρια, σειρα, σπιτι, ταυτοτητα, τι ειναι, τοπια, τραγουδιστρια, φεστιβαλ, φτανει, φωνη, χαρα, athens, αγορες, αυλη, δημητρης, δωσεις, recycling, εκδικηση, est, find, γιορτη, γνωσεις, γυαλινο, https, ιουνίου, κυριακη, media, σκηνη, status, ταξιδι, terra, trash, υλικα, υπεροχη, χερια
Τυχαία Θέματα