Άνθρωποι – Χρώμα + Σίδερο 8: Έκθεση Εικαστικών Τεχνών και Φωτογραφίας

Για 8η χρονιά πραγματοποιείται, από 10 Οκτωβρίου 2014, η έκθεση εικαστικών «Άνθρωποι – χρώμα + σίδερο» στο Πέραμα, μέσα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.

Στόχος της όλης διοργάνωσης να φέρει το έργο τέχνης στο χώρο της εργασίας, να γνωρίσουν και να εμνευσθούν οι καλλιτέχνες από τον κόσμο της δουλειάς, να επικοινωνήσουν οι εργαζόμενοι με το καλλιτεχνικό έργο χωρίς διαμεσολαβητές. Στο Πέραμα που σήμερα μαστίζεται από την ανεργία και ερημώνει, συνέπεια της πολιτικής της ΕΕ στο χώρο της Ναυπηγικής βιομηχανίας, στο Πέραμα που βιώνει σκληρά την καπιταλιστική κρίση, στο Πέραμα των αγώνων

και των ταξικών συγκρούσεων, οι καλλιτέχνες, μέσα στη δίνη των προβλημάτων και τους περιορισμούς που απορρέουν από την εμπορευματοποίηση της τέχνης, από την πολιτική Κυβέρνησης και ΕΕ απέναντι στην τέχνη, προβάλλουν μαζί με τους εργαζόμενους και τους ανέργους το σύνθημα: «οι αγώνες είναι τέχνη του λαού και η τέχνη όπλο του».

Πέρυσι το χώρο της έκθεσης επισκέφθηκαν οργανωμένα με τους δασκάλους και καθηγητές τους, πάνω από 2.500 μαθητές, καθώς και χιλιάδες εργαζόμενοι από όλη την Αττική.

Ιδιαίτερη η σημασία των εκδηλώσεων φέτος, που το Πέραμα έχει βιώσει κατ’ επανάληψη την παρουσία των φασιστοειδών και τις επιθέσεις τους σε συνδικαλιστές της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και μετανάστες, που η ανεργία έχει ερημώσει τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, που η κρίση περιθωριοποιεί τους εργαζόμενους και εξαθλιώνει τα λαϊκά στρώματα, που οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί μεθοδεύουν παραπέρα στρατιωτικές επεμβάσεις σε Συρία και Ιράκ κα αλλού.

Συμμετέχουν με έργο τους φέτος 210 εικαστικοί καλλιτέχνες και φωτογράφοι. Η έκθεση πλαισιώνεται από συναυλίες, παραστάσεις και συζητήσεις. Όλοι οι καλλιτέχνες συμμετέχουν αφιλοκερδώς.

Η έκθεση και οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με συναυλία αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό την Κυριακή 19 Οκτώβρη 2014 στις 20.00.

Keywords
Τυχαία Θέματα