1η Συνάντηση Νέων Συγγραφέων στο Πολιτιστικό Πάρκο

Το Πολιτιστικό Πάρκο διοργανώνει στα πλαίσια του Olympia Culture Festival την «1η Συνάντηση Νέων Συγγραφέων», η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Η Συνάντηση θα διεξαχθεί στις 7-9 Οκτωβρίου 2016 στον Πολυχώρο «Λυκαβηττός» και είναι αφιερωμένη α) στο αστυνομικό μυθιστόρημα σήμερα, β) στην εξέλιξη της παιδικής λογοτεχνίας και

τέλος γ) κόμικς και λογοτεχνία.

Η 1η Συνάντηση Νέων Συγγραφέων καθιερώνεται από το Πολιτιστικό Πάρκο με σκοπό να προωθήσει την συγγραφή και να ενισχύσει τους νέους λογοτέχνες καθώς και να οργανώσει ένα forum συζήτησης και ιδεών γύρω από τους νέους συγγράφεις. Tο κοινό θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει μέσα σε λίγες μέρες μερικούς από τους γνωστότερους Έλληνες λογοτέχνες και να γνωρίσει τη θέση του κάθε είδους λογοτεχνίας που καταλαμβάνει στη ζωή μας.

Η πρώτη ημέρα Παρασκευή 7 Οκτωβρίου είναι αφιερωμένη στην Αστυνομική Λογοτεχνία με θέμα «Γιατί διαβάζει ο κόσμος αστυνομικό μυθιστόρημα; Το έγκλημα ως λογοτεχνική ιστορία» Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι οι Δημήτρης Μαμαλούκας, Χρήστος Παπαδημητρίου , Δώρος Αντωνιάδης, Χίλντα Παπαδημητρίου κ.α.

Τη δεύτερη μέρα Σάββατο 8 Οκτωβρίου γίνεται Αφιέρωμα στο Παιδικό Βιβλίο με θέμα

«Εισήγηση πάνω στην πορεία και την εξέλιξη της παιδικής λογοτεχνίας, πώς συμβάλλει στην ζωή των παιδιών, ο μύθος ως εργαλείο εκπαίδευσης.» Καλούνται να μιλήσουν οι Βασίλης Δ. Αναγνωστόπουλος Λότυ Πέτροβιτς- Ανδρουτσοπούλου, Χρυσάνθη Τσιάμπαλη, Νικόλας Ανδρικόπουλος κ.α.

Παράλληλα την κεντρική μέρα της Συνάντησης θα γίνουν ανεξάρτητες ομιλίες με ελεύθερο θέμα με προσκεκλημένους ομιλητές τους: Μανίνα Ζουμπουλάκη, Χάρη Βλαβιανό, Δημήτρη Μπουραντά, Τάσο Γουδέλη, Αντώνη Αντωνάκο κ.α.

Η συνάντηση τελειώνει την Κυριακή 9 Οκτωβρίου με αφιέρωμα στον κόσμο των κόμικς και θέμα «Διεθνείς τάσεις και εξέλιξη των κόμικς, η εικονογράφηση ως τέχνη». Καλεσμένοι δημιουργοί είναι οι: Τάσος Μαραγκός, Γιώργος Γούσης, Βέρα Καρτάλου κ.α.

Keywords
Τυχαία Θέματα