Το PS4 θα αποκτήσει μελλοντικά υποστήριξη για MP3 και CD

Η Sony ανταποκρίθηκε άμεσα στα παράπονα των fans.

Με τη δημοσίευση του επίσημου FAQ για το PlayStation 4, αρκετοί υποψήφιοι αγοραστές της κονσόλας έμειναν έκπληκτοι με την απουσία υποστήριξης για CD, αναπαραγωγής MP3 και DLNA –χαρακτηριστικά που ήταν διαθέσιμα στο PS3 και λίγο-πολύ, όλοι θεωρούσαν δεδομένα για το PS4.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Giant Bomb, ο Shuhei Yoshida αποφάσισε, λοιπόν, να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Σύμφωνα με τον επικεφαλής των Sony Computer Entertainment Worldwide Studios, η ομάδα του PS4 συζητά ήδη το πότε και πώς θα ενσωματώσει την υποστήριξη MP3 και CD στο PS4, ενώ εξετάζει παράλληλα και την υποστήριξη DLNA. Ο Yoshida υποστηρίζει ότι η παράλειψη των λειτουργιών δεν έγινε σκόπιμα (πχ. για την προώθηση της υπηρεσίας Music Unlimited) και ότι, απλά, τα gaming χαρακτηριστικά είχαν, αναπόφευκτα, προτεραιότητα σε σύγκριση με τα media χαρακτηριστικά.

Κοινώς, τέλος καλό, όλα καλά. Εντάξει, θα πρέπει να περιμένεις λίγο παραπάνω για τις συγκεκριμένες λειτουργίες καθώς και για την αναπαραγωγή 3D Blu-ray ταινιών (που επίσης θα απουσιάζει στο λανσάρισμα), ωστόσο φανταζόμαστε ότι οι next-gen τίτλοι θα καταφέρουν να σε κρατήσουν απασχολημένο ως τότε.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις i-TECH4U