Το Bing κερδίζει έδαφος στην αμερικανική αγορά

Η απόσταση που το χωρίζει ωστόσο με τη μηχανή αναζήτησης της Google παραμένει μεγάλη.

Ολοένα και μεγαλύτερο κοινό αποκτά η μηχανή αναζήτησης της Microsoft, που αργά αλλά σταθερά βλέπει τα ποσοστά της στην αμερικανική αγορά αναζήτησης να αυξάνονται. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με μια νέα αναφορά της Experian Hitwise, τον Απρίλιο του 2012 οι αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν μέσω της μηχανής αναζήτησης

της Microsoft αντιπροσωπεύουν το 30,01% του συνόλου των αναζητήσεων. Σ’ αυτό το ποσοστό φυσικά συμπεριλαμβάνονται και οι αναζητήσεις που πραγματοποιούνται από συνεργάτες του Bing, όπως το Yahoo. Σε σύγκριση με τον Μάρτιο, οι αναζητήσεις μέσω του Bing αυξήθηκαν κατά 5%, ενώ σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2011, παρατηρείται αύξηση 11%.

Από την άλλη, η μηχανή αναζήτηση της Google καταγράφει τους τελευταίους μήνες πτωτική πορεία, αν και η διαφορά της με το Bing που βρίσκεται στη δεύτερη θέση παραμένει μεγάλη. Πιο συγκεκριμένα, οι αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν μέσω του Google.com αντιπροσωπεύουν το 64,42% των συνολικών αναζητήσεων για τον Απρίλιο, ένα ποσοστό μειωμένο κατά 3% σε σύγκριση με τον Μάρτιο και κατά 5% σε σύγκριση με τον Απρίλιο της περασμένης χρονιάς. Δες παρακάτω τον σχετικό πίνακα της Experian Hitwise.

Keywords
Τυχαία Θέματα