Τέλος στην έντυπη έκδοση της εγκυκλοπαίδειας Britannica

Αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφή πλέον η διάσημη εγκυκλοπαίδεια που τυπωνόταν από το 1768.

Όταν υπάρχει τόσο έντονος ανταγωνισμός από την δωρεάν –αν και όχι πάντα αξιόπιστη– Wikipedia ή τη μηχανή αναζήτησης της Google που έδωσε τέλος στην αναζήτηση μέσω των περιεχομένων δεκάδων πολυσέλιδων τόμων, είναι λογικό κολοσσοί όπως η Britannica να αναθεωρούν την στρατηγική τους. Έτσι από εδώ και στο εξής, η εγκυκλοπαίδεια Britannica

θα συνεχίσει να υφίσταται μόνο σε ψηφιακή μορφή, μόλις εξαντληθεί το απόθεμα της τελευταίας έντυπης έκδοσης.

Η Britannica εκδίδεται από 1768, όμως οι πωλήσεις της άρχισαν να καταγράφουν πτώση από το 1990, χρονιά κατά τη διάρκεια της οποίας πωλήθηκαν 120 χιλιάδες αντίτυπα του σετ. Μάλιστα το 1996, η Britannica κατάφερε να πουλήσει μόλις 40 χιλιάδες αντίτυπα. Παρόλα αυτά, ο πρόεδρος της Britannica Inc. Jorge Cauz δήλωσε ότι μπορεί η έντυπη έκδοση να έφτασε στο τέλος της, όμως οι ψηφιακές εκδόσεις της εγκυκλοπαίδειας τα καταφέρνουν εξαιρετικά. Αυτή τη στιγμή η Britannica κυκλοφορεί σε DVD, ενώ παράλληλα υπάρχει η online συνδρομητική έκδοση και μια σειρά εφαρμογών για παιδιά και ενήλικες.

Αν ανήκεις στις γενιές που αναζητούσαν όλες τις πληροφορίες για τις σχολικές τους εργασίες στους τόμους μιας εγκυκλοπαίδειας –και σου περισσεύουν περίπου €1.560 μαζί με τα μεταφορικά–, μπορείς να παραγγείλεις την τελευταία έντυπη έκδοση της Britannica (που αποτελείται από 32 τόμους), μέσα απ’ το www.britannica.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα